Vaka sayısı yüzde 25 azaldı

Hatay´da her 100 bin kişiden 45.50´si koronalı

GÜNCEL 24.02.2021 10:09:25 0
Vaka sayısı yüzde 25 azaldı

Koronavirüs (covid-19) toplumu hastalık yönünden etkilemeye devame derken, yurttaşlar sevdiklerini bu hastalığa vermeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı, illerin 15-21 Şubat haftasına ait koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Hatay´da haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısında yüzde 25´e yakın bir oranda azalma yaşandı. Buna göre, Hatay´da her 100 bin kişide vaka sayısı bir önceki hafta 62.82 oranındayken, bu sayı 45.50´ye düştü.

Akın Bodur/İskenderun
Koronavirüs (covid-19) toplumu hastalık yönünden etkilemeye ve can almayı sürdürürken, aşılama da devam ediyor. İl ve kentte ilk doz ve ikinci doz aşılama devam ediyor. Can kaybı son zamanlarda azalıyor olsa da, insanlar sevdiklerini yitirmeye devam ediyor.

Hatay´da vaka sayısında düşüş var
Sağlık Bakanlığı, illerin 15-21 Şubat haftasına ait koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısında bazı illerde belirgin artış olduğunu ifade ederek, 'Normalleşmeyi konuştuğumuz şu günlerde daha hızlı normal hayata dönebilmek için her birimiz tedbirlere daha çok uymalıyız' açıklamasını yaptı. Bakanlığın 15-21 Şubat 2021 tarihleri arasındaki haftalık koronavirüs vaka sayısına göre, her 100 bin kişide vaka sayısı Hatay´da 62.82´den, 45.50´ye düştü.

Günde 40 aşı
İskenderun´da aşılama yapan sağlık kuruluşları arasında yer alan ve aşılama sürecinde en büyük ağırlık merkezini oluşturan aile sağlık merkezleri, ilçe sağlık müdürlüğünden ya belli sayıda aşı alabiliyor.

İki aşı arasındaki süre 15 dakika
Aile sağlık merkezleri, daha önce aşılama süreci arasında 10 dakika süreyle aşılama yaparken, yeterli aşının olmaması üzerine bu süreci 15 dakikaya çıkardığı belirtiliyor. Kentteki birçok aile sağlık merkezine günde ortalama 40 aşı verildiğini belirten bir yetkili, bunun ayı olmaya giden yurttaşlarla hekimler arasında sorun yarattığını, birçok kişinin randevuyu geç alması üzerine bunun sorumluluğunu aile sağlık merkezindeki hekimlere yüklemeye çalıştığını ifade etti. Aşılama ve iki aşı arasındaki süreç hekimler arasında da sorun olmuştu.

'Aşılama süreci planlandığı gibi gidiyor mu' sorusu
Aşılamayı önergeyle parlamentoya taşıyan Samandağlı Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, TBMM Başkanlığına verdiği ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu sorlara yer verdi: 'Aşılama süreci planlandığı gibi gitmekte midir? Tüm toplumun aşılanması sağlanacak mıdır? Aşılama nedeni ile Aile Sağlık Merkezlerinde oluşan yoğunluğu gidermek için çalışmalarınız var mıdır? Yoğunluğun yaşanmasının engellenmesi ve bulaş riskinin azaltılması için ayrı aşı merkezleri neden kurulmamıştır?

Virüs ve aşı üzerine yürütülen çalışmaların artırılmasına yönelik Bakanlığınızca adımlar atılacak mıdır?'

İSKUR´dan işletmelere ´pandemi ziyareti´
Çalışma ve İş Kurumu Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel, pandemi sürecinde sanayi sektörünün durumu ile ilgili İskenderun´daki bazı işletmeleri ziyaret ederek, bilgi aldı. Fil Filtre YK Başkanı Ökkeş Çirkin, Odak Ambalaj Genel Müdürü M. Nuri Uçman, Şampiyon Filtre Genel Müdürü Selma Yılmaz, Akçelik Boru Sanayi YKBaşkanı Abit Erol, Noksel Çelik Boru San. A.Ş. Müdür Yardımcısı Mevlüt Özer, FMS Form Metal San. Tic. Ltd. Şti. firma sahibi Şahin Kunt ile görüşen Yüksel, İŞKUR´un hizmet ve destekleri, istihdam teşvikleri ve yapılabilecek iş birlikleri hakkında değerlendirmede bulunuldu. Sanayi sektöründeki işveren ve işçilerin salgın dönemini en az hasarla atlatabilmesinin, istihdam alanlarından olan bu sektörlerin geliştirilmesi gerektiği konusunda değerlendirme yapıldığı öğrenildi.

İskenderun´da ekipler denetimi sürdürdü
İskenderun´da kaymakamlık tarafından işyerlerinde covid-19 denetimi yapıldı. İçişleri Bakanlığı ve Hatay Valiliğinin talimatları kapsamında yapılan denetimlerde, kaymakam İskender Yönden´in koordinasyonundaki ekipler, ´kontrollü sosyal hayat´ sürecinde öne çıkan maske, mesafe ve temizlik gibi kurallar ve sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması denetimi yaptı. Denetim ekipleri, vatandaşların yoğun olarak bulunabileceği yerler ile, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım vasıtaları, otogar, park ve bahçeler, ana cadde, sokak, sahil bantları v. b. yerlerde kontrol ve denetimde bulundu.

HBB´den gıda denetimi
Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Antakya ve Defne ilcelerinde 42 kasabı denetledi. HBB Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı gıda mühendisleri, Antakya ve Defne´de 42 kasabı denetledi. Denetimlerde etlerin mühürlerini, belgelerini ve iş yerlerinin temizlik durumunu kontrol eden ekipler, pandemi sürecinde maske-mesafe-hijyen kuralına da uygunluğu da denetledi.
İskenderun Belediyesi, zabıta ekiplerinin, şehir genelindeki işyerlerinde denetimlerini sürdürdü. Denetimler hakkında bilgi veren İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 'Koronavirüs tedbirleri kapsamında öncelikle maske, mesafe kuralına uyulmasına özen gösterilmesi yönünde uyarılarda bulunan zabıta ekiplerimiz, esnaflarımıza hijyen konularına dikkat etmeleri hususunda uyarılarını sürdürüyor. Yapılan kontroller sırasında ekipler, pandemi kuralları hakkında esnaflara sürekli hatırlatmalarda bulunuyor. Halk sağlığının korunması noktasında denetimler devam edecek' dedi.
Antakya Belediyesi ekipleri de hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında görev yapan polis ve jandarma ekiplerine çorba, meyve, tatlı gibi ikramlar ulaştırılmayı sürdürdü. Antakya Belediyesinden yapılan açıklamada, 'Çorba evinde hijyenik ortamda hazırlanan ve mobil çorba ikram aracılığı ile pandemi kurallarına uygun şekilde dağıtımı gerçekleştirilen ikramlar tüm kontrol noktalarına ulaştırılıyor' ifadesine yer verildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22