Dünya Tiyatro Günü

27 Mart Dünya Tiyatro Günü kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk, sanat için ´Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir´ değerlendirmesini yapmıştı.

GÜNCEL 30.03.2018 10:53:38 0
Dünya Tiyatro Günü

Antakya/SES

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında beledinin bünyesinde gönüllülerden oluşan tiyatrocuları makamında ağırladı. Tiyatroculardan çalışmaları ve planlanan projeler ile ilgili bilgi alan ve Dünya Tiyatro Günü´nü kutlayan Yaman, bu yaz Mahalle Şenliklerinin devam edeceği ifade etti. Yaman, 'Tiyatro, sanatsal yaratıcılıkta bireyleri geliştirici yönü olduğu gibi, toplumların da ayrılmaz bir parçası ve önemli bir yükselme basamağıdır. Tiyatro, aynı zamanda toplumları ayakta tutan bir sanat dalıdır. Yerelden genele, genelden evrensele bakış açısıyla toplumları daha çağdaş, daha barışçıl ve daha uygar hale getirmesinde de önemli görevler üstlenir. Günümüzde en büyük sorun, anlama ve anlatmada yaşanan sıkıntılardır. Tiyatro, bu sıkıntıları bertaraf eden önemli sanat koludur' dedi ve tiyatroculara kitap hediye etti.

Savaş: Duygular toplumsal mesaja dönüşüyor
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “İnsanlığa dair tüm duygu ve düşünceleri içerisinde barındıran tiyatro, duyguları roller aracılığıyla toplumsal mesajlara dönüştüren asırlardır güzel sanatların en ilgi çeken dallarından biridir. Milli kültürümüzü yaşatma ve geliştirme, evrensel değerlerle bütünleştirme çabalarında, tüm sanat dallarımızda olduğu gibi tiyatroda da toplumsal hassasiyetlerin gözetildiği, kaliteli ve seçkin eserlerin izleyiciyle buluşturulması büyük önem taşımaktadır. Tiyatro geçmişi, günümüzü ve geleceğimizi anlamamıza yardımcı olarak sorunlarımıza ışık tutar” açıklamasını yaptı.

Nehir: Günlük yaşamımızın bir parçası
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de, Dünya Tiyatro Günü kapsamında şu açıklamayı yaptı: 'Tiyatro insanlık tarihi kadar eski, bizleri güldürüp hüzünlendiren, tüm bunları yaparken bizleri düşündürebilen, günlük yaşamımızın bir parçası olan bir sanat dalıdır. Tiyatro bizi bize anlatan sanat dallarının en önemlilerindendir. Toplumlara insanca duygular aşılayan tiyatro, aynı zamanda toplumların tavır ve davranışlarına da yön veren ve ışık tutan bir sanattır. İnsanları eğiten, eğlendiren tiyatro, aynı zamanda düşündürmektedir.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04