´Bilime sıkı sıkı sarılın´

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Antakya´da da kutlandı.

GÜNCEL 24.04.2018 10:18:00 0
´Bilime sıkı sıkı sarılın´

Antakya/SES

Atatürk Caddesinde düzenlenen kutlamaya Hatay Valisi Erdal Ata, Hudut Alay Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu, Mahmut Hersanlıoğlu, Meral Batı Demirbaş, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile yurttaşlar da katıldı.
Sümerler Ortaokulu öğrencilerinden Ege Koçak´ın Türk çocukları adına yaptığı konuşma sonrası Ayşe Fitnat Ortaokulu öğrencilsi Şevval Nur Güleç de şiir okudu. Törende konuşan Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Karahan, '23 Nisan 1920´de Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde kurulan TBMM açılmasıyla fiilen Osmanlı Devleti sona ermiş ve halk egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Bu önemli gün kendilerine bayram olarak hediye edilen çocuklarımızla hafta boyunca kutlanacaktır' dedi. Öğrencilere de seslenen Karahan, 'Hem kendiniz, hem de ülkemiz için bilime sıkı sıkı sarılınız. Kitap okuyunuz. Özellikle matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi temel bilimlere yöneliniz. Uzay madenciliğinin, 3D yazıcı ile yapay organ üretiminin konuşulduğu çağımızda, ülkemizi ancak bilimde ilerleyen sizler yücelteceksiniz' dedi. Karahan, çocuklarımızın her birinin ayrı bir değer olduğunun bilinciyle öğretmenlerle birlikte çalıştıklarını da ifade etti.
Anaokulu öğrencilerinin müzik eşliğindeki gösterileri yaptığı, ilk ve ortaokul ğrencilerinin halk oyunları, dans ve cimnastik gösterinde bulunduğu törende, Hatay Valisi Ata, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 98. yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen küçükler futbol turnuvasında dereceye giren öğrencilere kupalarını verdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57