Altınözü´nde Zahter Festivali

Altınözü´nde, “Altınözü Zahter ve 2.Geleneksel Aba Güreşi Festivali” yapılacak. 5-6 Mayıs tarihlerinde yapılacak festival etkinlikleri temsili hasatla başlayacak, kente adını veren zeytin dalı konseri ile sona erecek.

GÜNCEL 27.04.2018 10:11:07 0
Altınözü´nde Zahter Festivali

Antakya/SES

Hatay´ın ve Altınözü´nün tarım ekonomisinde önemli bir yeri olan yöresel adıyla zahter olan kekiğin tanıtımı festival organizasyonu ile de desteklenecek.
Altınözü Zahteri´nin tanıtımı için Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi´nin koordinatörlüğünde Mustafa Kemal Üniversitesi ve Hatay Gönüllüleri Konseyi Derneği işbirliğiyle “Altınözü Zahter ve 2.Geleneksel Aba Güreşi Festivali” 5-6 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak.
Altınözü Zahteri´nin Kozkalesi, Kamberli, Yunushan ve Sofular mahallelerinde toplam 1200 dekar alanda 300 ton üretildiği hatırlatılarak, festival ile Altınözü Zahteri´ni ülke genelinde tanıtmak, üreticiler arasında ilçemizin önemli tarım ürünlerinden biri olan zahterin önemine dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmanın amaçlandığını belirtildi.

Festival temsili hasatla başlayacak
05 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00´da Kozkalesi Mahallesinde, temsili Zahter Hasadı ile başlayacak festival etkinlikleri aynı gün üreticilere yönelik panel ile devam edecek. Kozkalesi Çok Amaçlı Salonda yapılacak panelde Zahterin Geleneksel ve Modern Kullanımları, Hatay İli Zahter Alanlarında Görülen Önemli Hastalıklar ve Çözüm Önerileri, Hatay İli Zahter Alanlarında Görülen Önemli Zararlılar ve Çözüm Önerileri, Bitki Hastalık ve Zararlıları, Zahterin işlenmesi ve muhafaza teknikleri, Turkiye ve Hatay İçin Tıbbi Bitkiler Üretim ve Ekonomisi, Bölgemizde Zahter Üretim ve Dış Ticaret Potansiyeli ve Zahterin Biyomedikal Ürünlerde Kullanımı ele alınacak.
Festival, 06 Mayıs Pazar günü, saat 10.00´da festival açılış programı, yöresel halk oyunları gösterisi, protokol konuşmaları ve yöresel ürün stantlarının gezilmesi ile başlayacak. Saat 10.30´da Aba Sporu Müsabakaları ile devam edecek etkinlikler Saat 20.00´da, adını kentten ve kendi saran zeytin ağaçlardan alan ve zeytin zenginliğinden oluşan Zeytin Dalı Konseri ile sona erecek.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22