Adayların esnaf ziyareti yoğunlaştı

24 Haziran seçimlerine yaklaşıldıkça siyasetçeki hareketlilik de artıyor. Seçimlere katılacak parti ve adaylar, ziyaret trafiğini hızlandırdı. Adayların bugünlerde gittikleri yerler arasında esnaf, sanayi esnafı ve pazar esnafı bulunuyor

SİYASET 11.06.2018 10:55:23 0
Adayların esnaf ziyareti yoğunlaştı

Akın Bodur

Saadet Partisi (SP) Hatay milletvekili adayları Kumlu ve Reyhanlı´da esnaf ziyaretinde bulundu. SP adayları Necmettin Çalışkan, Mustafa Eğe, Atila Erol, Fatih Dökmeci, Uğur Ural, partilerinin Kumlu İlçe Başkanı Celil İnal, Reyhanlı İlçe Başkanı İbrahim Göçmez ile birlikte Kumlu Seçim İrtibat Bürosunun açılışını da yaptı. SP Hatay milletvekili adayı Necmettin Çalışkan, 'Parlamentoda Hatay halkının, vicdanının sesi, eli, gözü kulağı olacağım. Yıllardır kangrenleşen ilin problemlerini bilen biri olarak ,çözüme kavuşturmak için elimden geleni yapacağım. Bu düzeni değiştirmek için geliyoruz. Esnaf, çiftçi, işçi herkes perişan durumda, hangi kesimle konuşsak, ister genç, ister hanım, ister esnaf, ister çiftçi, sanayici, kiminle ülke meselelerini görüşmeye kalksak her birinin çok ama çok ciddi problemlerle karşı karşıya olduğuna şahit oluyoruz. Öbür taraftan dönüp bu ülkeyi yönetenlere baktığımızda bu problemlerin neredeyse hiç birisi gündemlerinde yok. Organize sanayi bölgelerini esnafımızı ayağa kaldırabilmek için yürürlüğe sokacağız. Her erken seçim Türkiye´de bir şeylerin değişmesine vesile olmuş. İnşallah bu erken seçimde de Saadet Partisi mecliste yer alarak, ülkemizin lehine değişmesine vesile olur” dedi.

VP´li Bebek´ten sanayi esnafına ziyaret
Vatan Partisi (VP) Hatay milletvekili adayı Mustafa Bebek, İskenderun´da sanayi esnafını ziyaret edip, sorunlarını dinledi ve partinin çözüm önerilerini anlattı. Partisinin sanayi esnafı konusunda diğer siyasi partilerden farklı olarak, milli bir sanayi politikasının olduğunu, vergi reformu ile esnafı rahatlatacaklarını ve kendisinin de sanayi alanında çalışıp,esnafın sorunlarını bildiğini ifade eden Bebek, 'Dar ve sabit gelirliler, ücretli ve maaşlılar, esnaf ve sanatkar üzerinde doğrudan ve dolaylı vergi, yükünü azaltmak, yatırımı özendirmek, istihdamı artırmak için vergi mevzuatı ülke ekonomisi ve milletlerarası ölçülere göre düzenlenecek. Yabancı sermayenin dolaşımı ve faaliyeti, milli ekonominin kalkınmasına katkıda bulunması şartına bağlanacak. Hızlı ve etkin yatırım programıyla, fabrikalar yurt düzeyine yayılacak, beş yıl içinde herkese iş sağlanacaktır. Halkın ihtiyaçlarını karşılayan, ileri teknoloji kullanan, kaliteli üretim yapan, yurtdışında yarışabilecek, milli sanayinin kurulmasına, kamu iktisadi kurumlarına öncülük edecektir. Tarım ürünlerini işleyen sanayi işletmelerinin kurulmasına önem verilerek, tarım ile sanayinin uyumlu gelişmesini sağlayacaktır' dedi. Kamu kaynakları öncelikle kamu yatırımları, kamu hizmetleri, milli tarım ve sanayinin gelişmesinde kullanılacağını belirten Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylardan doğu Perinçek´e, milletvekili seçimlerinde de partisine oy isteyen Bebek, şunları söyledi: 'Ara mallar ve yatırım malları üreten sanayi, birimleri ve küçük sanayi siteleri geliştirilecek, yeni teknolojilerle donatılacak, küçük ve orta ölçekli sanayi desteklenecek, iç Pazar genişletilecek, ekonomimiz ve güvenliğimiz dışa bağımlılıktan kurtulacaktır.'

MHP´li Kaşıkçı: Cumhur İttifakı, Türkiye´nin önünü açacak
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay milletvekili adayı Lütfi Kaşıkçı, ´cumhur ittifakı´nın ülkenin önünü açacağını ifade etti. Antakya´nın Narlıca Mahallesinde, partisi MHP´nin Antakya İlçe Başkanı Niyazi Öztürk´ün düzenlendiği iftarda, iftar sonrası da Kardeşler, İplikpazarı ve Biniciler Mahallesinde yöre sakinleriyle biraraya gelen Kaşıkçı, MHP ve Ak Parti´nin işbirliği ile ortaya çıkan ittifakla 24 Haziran´da Türkiye´nin önünün açılacağını söyledi. Türkiye üzerinden oynanan oyunları bozacağını söyleyen Kaşıkçı, “Biz Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyumuzu Recep Tayyip Erdoğan´a vereceğiz' dedi. MHP´nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından devletine, milletine sahip çıktığını ve cumhurbaşkanının yanında durduğunu anlatan Kaşıkçı, “O günden bugüne kadar Devlet Bahçeli liderliğindeki MHP büyük sıkıntılar yaşadı. Artık hak ettiğini alma vaktidir. Milletvekilliği seçiminde, halkımızın helal oylarına talibiz' diye konuştu. Kaşıkçı, “Cumhur İttifakı nedir? Recep Tayyip Erdoğan´ı 24´ünde Cumhurbaşkanı yapmak. Devlet Bahçeli´nin de 24´ünde, Mecliste güçlü bir şekilde olmasını sağlamak. Cumhur İttifakı budur. İnşallah mecliste güçlü bir MHP göreceksiniz” değerlendirmesini yaptı.

CHP´li Güzelmansur: Adaletin yok edildiği yerde toplumun huzurlu yaşaması mümkün değil
CHP Hatay milletvekili adayı Mehmet Güzelmansur da Hatay´da yaşanan tüm sorunların çözümü için vatandaşların ´artık Tamam´ diyerek 24 Haziran´da CHP´yi işbaşına getireceğini ve Hataylılara güvendiğini belirtti. Seçim çalışmaları kapsamında Hatay Baro Başkanlığı, Defne Engelliler Derneği, Subaşı, Turunçlu, Armutlu, Çekmece ve Elektrik Mahallesini ziyaret eden Güzelmansur, halkın, 24 Haziran´da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce´yi ve Millet İttifakı´nda bulunan CHP´yi işbaşına getireceğine inandığını belirtti. Güzelmansur, Hatay Baro Başkanlığına yaptığı ziyarette de 'OHAL şartlarında sürdürülen ve yayınlanan KHK´larla yaşanan sorun ve sıkıntıları biliyoruz. Milletimizin artık adalete olan inancı kalmamıştır. Adalet, Türkiye´de herkese lazımdır. Adaletin yok edildiği her yerde toplumun huzur içerisinde yaşaması mümkün değildir. Adalet bu ülkenin ve toplumun en temel taşıdır. Adaletin olmadığı yerde ülkeyi yönetemezsiniz. Toplumun itibarını sarsan bu adaletsizlik düzenini hep birlikte, birlik, beraberlik, kardeşlik ve hukuk içerisinde yeniden tesis edeceğiz” dedi.

/resimler/2018-6/11/1022005340505.jpg

/resimler/2018-6/11/1022277948798.jpg

/resimler/2018-6/11/1023402661338.jpg


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00