´Belirlenen isim´ açıklandı

CHP´nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş

SİYASET 7.12.2018 10:35:12 0
´Belirlenen isim´ açıklandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak, mevcut başkan Lütfü Savaş´ı (53) gösterdi. 

CHP, yeril seçimlerde Hatay´ın 15 ilçesinden iki ilçede de adayın belirledi. Buna göre CHP 31 Mart seçimleri için Payas´ta Esnaf Kooperatifleri Başkanı Ali Oğuz´u, Reyhanlı´da da diş hekimi Nihat Dağ´ı (46) aday olarak gösterme kararı aldığını açıkladı.

Akın Bodur/İskenderun
31 Mart 2019 seçimlerine katılacak belediye başkan adaylarından daha önce 252´sini açıklayan CHP, dün de aralarında Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Payas Belediyesi ve Reyhanlı Belediye Başkan adaylarının da bulunduğu 3004e yakın seçim bölgesinde adayını açıkladı. CHP, dün yaptığı Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarının ardından belirlenen adayları açıkladı. Aday belirlemeye yönelik yapılan çalışmalarda İYİ Parti´yle işbirliği kapsamının henüz belli olmaması nedeniyle dün açıklanan aday bölgesinin dar tutulduğu ifade edildi.
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün 14 ilde adaylarını açıkladı, açıklanan yerler arasında Hatay´ın 15 ilçesi yer almadı. Erdoğan, yerel seçimlerde gürültü ve görüntü kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle sokaklara afiş asmak ve ses aracı gezdirmek gibi propaganda yöntemlerini tamamen terk etme kararı aldıklarını da belirtti.

Önce MYK´da görüşüldü, sonra da PM´de onaylandı
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün parti genel merkezinde toplanan MYK, 300´e yakın seçim bölgesi için yapılan eğilim ve merkez yoklaması ile anket çalışmalarını görüştü. MYK, durumunu görüştüğü adayları yine Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan PM´nin onayına sundu. Onaya sunulan seçim bölgeleri arasında Hatay, Aydın, Muğla ve Eskişehir´in de bulunduğu büyükşehirler ile 300´e yakın il, ilçe ve belde adayı yer aldı. CHP 24 Ekim´de 105, 14 Kasım´da da 147 belediye başkan adayını belirlemişti.

CHP´nin başkan adayları kimler?
CHP Parti Meclisi´nin, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yaptığı toplantı sonrası aday gösterilecek isimler netleşti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz´ün CHP Genel Merkezi´nde düzenlediği basın toplantısında aralarında Hatay Büyükşehir Belediyesinin de bulunduğu büyükşehir, il ya da ilçe veya belde belediye başkan adaylarını açıkladı.

Açıklanan seçim bölgesi ve adaylar arasında şu isimler de bulunuyor:
Hatay: Lütfi Savaş
Eskişehir: Yılmaz Büyükerşen
Payas: Ali Oğuz
Reyhanlı: Nihat Dağ
Edirne: Recep Gürkan
Aydın: Özlem Çerçioğlu
Muğla: Osman Gürün
Çanakkale: Gökhan Ülger
Mardin: Süleyman Sarı
Karaman: Emin Ege
Kırşehir: Selahattin Ekicioğlu
Konya-Ereğli: Bülent Ecevit Tatlıdil
Tunceli: Yusuf Kenan Aydın
Tekirdağ: Kadir Albayrak
Malatya: Soner Gökçe
Ardahan: Faruk demir
Sinop: Barış Ayhan
Bilecik: Semih Şahin

HBB´den ´aday´ açıklaması
Hatay Büyükşehir Belediyesi de dün, HBB Başkanı Lütfü Savaş, yeniden Cumhuriyet Halk Partisi´nin büyükşehir belediye başkan adayı olduğunu açıkladı. Açıklamada, 'HBB Başkanı Lütfü Savaş 31 Mart 2019 seçimlerinde yeniden sevdalısı olduğu Hatay´a hizmet etmek için mücadele verecek. Fransızlar döneminden kalan altyapının yenilenmesi, Asi Nehri´nin temizlenerek eski kirliliğinin tarihe karışması, Türkiye´nin 2. büyük spor kompleksinin kente kazandırılması, çok amaçlı salonlar, sosyal marketler, dünyanın 5., Avrupa´nın 2. ve Türkiye´nin ise en büyük kapasitesine sahip membranlı atık su arıtma tesisinin yapımı gibi birçok önemli hizmeti Hataylılarla buluşturan Savaş´ın, yepyeni projelerle seçim yarışını kazanabilecek en güçlü aday olması ön görülüyor. Yaklaşan seçimler öncesi aday belirleme çalışmaları devam ederken CHP Parti Meclisi, Lütfü Savaş ismi ile birlikte Eskişehir, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Karaman, Kırşehir, Mardin, Muğla, Sinop ve Tunceli adaylarını da kamuoyu ile paylaştı' ifadesine yer verildi.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57