'Kenti denizle buluşturacağız'

´Millet İttifakı´nın İskenderun Belediye Başkan adayı CHP´li Yılmaz Şahutoğlu, seçim ziyartelrini sürdürdü ve yerel seçimlerde kendisi ve partisinin Hatay Büyükşehir Belediyesi adayı için destek istedi.

SİYASET 14.03.2019 11:08:29 0

Nesrin Geyik/İskenderun

Cumhur İttifakı´nın İskenderun´daki Merkez Seçim Bürosuna nezaket ziyaretinde bulunup, Cumhur İttifakının İskenderun Belediye Başkan adayı AKP´li Fatih Tosyalı ve AKP İlçe Başkanı Abdülkerim Güvenle sohbet eden Şahutoğlu, seçim kampanyasını dostluk havasında devam ettireceklerini belirtti. Cumhur İttifakı´nın İskenderun Merkez Seçim Bürosu ziyaretinde, bu birlikteliğin hiç bozulmamasını temenni ettğini ve bunun için çaba gösterdiklerini ifade eden Şahutoğlu, 'İskenderun´un, bir medeniyet, barış, kardeşlik, hoşgörü kenti olduğunu buradaki bu güzel manzaradan, bu güzel yüzlü insanlardan, bu samimi ve sıcak karşılamadan, bu sıcak atmosferden çok net anlayabiliyoruz. Bizler de Hatay´ın insanları olarak bu tablo ile gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız. Bu samimi ortamdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyoruz. Demokratik bir yarışı içerisindeyiz ama bu demokratik yarışı hiç kuşkusuz ki biz ahlaki ve etik ölçülerde yürütmenin ciddi gayreti ve titizliği ile ilk günden itibaren hareket ettik. Temel amacımız 31 Mart´ta kesinlikle kaybedenin değil kazananın İskenderun, kazananın Hatay olmasını diliyoruz. Bu sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. Türkiye´nin en önemli, en hassas, en stratejik şehirlerinden birisinde yaşıyoruz. Bu şehirleri yönetmeye talip adayların, siyasilerin ve yönetici adaylarının kesinlikle bu şehrin barışına, kardeşliğine, huzuruna yönelik gölge düşürebilecek en ufak bir söz veya imada bile bulunmaya haklarının olmadığını düşünüyorum. Hiçbir makam, hiçbir koltuk, hiçbir gelecek kaygısı bizim birliğimizden, kardeşliğimizden, barışımızdan ve huzurumuzdan asla ve asla önemli değildir ve olmayacaktır da. Bu yüzden çalışma yürüttüğümüz hiçbir yerde hiçbir parti ve adayı ile ilgili en ufak bir söz ve söylemde bulunulmasına müsaade etmiyoruz. Çünkü biz dostuz. Bu kampanyayı bu dostluk havasında devam ettireceğiz ve 31 Mart´tan sonra da bu şehirde birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Bu şehri mutlu ve umutlu yarınlara taşıma adına birlikte güç birliği yapmaya devam edeceğiz. Çünkü biz idealist insanlarız. Bu şehir için hizmet etmeye talibiz, kendimize bir ikbal peşinde değiliz. Bu yüzden bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz' dedi.
Ziyarete teşekkür eden AKP İskenderun Belediye Başkan adayı Fatih Tosyalı da, “Çok kaliteli ve seviyeli bir seçim süreci yaşıyoruz. Böyle olmasının en büyük sebebi iki teşkilatın, iki belediye başkan adayının, iki ilçe başkanının bu hususta göstermiş oldukları özenden kaynaklanıyor. Geri kalan sürecin de böyle devam edeceğinden en ufak bir endişem yok. Sonunda kazanan İskenderun olsun, kaybeden olmasın. 31 Mart akşamı bittiğinde birbirimizi tebrik edebilelim, birbirimizin yanında olabilelim, 1 Nisan´da birbirimizle selamlaşabilelim' dedi.
Kentin Ziya Gökalp Caddesinde esnaf gezisi yapan, İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi, Noksel, Odak Ambalaj ve Sanayi ve Ticaret Şirketi´nde çalışanlarla bir araya gelen Şahutoğlu, İskenderun Belediyesinde sosyal demokrat belediyeciliğini hakim kılacaklerini söyledi. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Habip Dalgıç ve balıkçılara yaptığı ziyarette, deniz kenti olan İskenderun´u denizle buluşturmanın şart olduğunu anlatan Şahutoğlu, Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu ve yönetimine yaptığı ziyarette de kenti denizle buluşturacaklarını, HBB işbirliğiyle Marina yapacaklarını da söyledi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29