1 Mayıs´a dilekleriyle katıldılar

Siyasi parti temsilcileri, sendikacılar ve belediye başkanları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü´nü mesajlarıyla kutladı

GÜNCEL 1.05.2021 10:29:17 0
1 Mayıs´a dilekleriyle katıldılar

Parlar: Emekçiyi virüs değil yaşam şartları öldürüyor

CHP Hatay İl Başkanı Dr. Parlar, 1 Mayıs´ın pandemi ve iş güvencesi gölgesinde kutlandığını belirtti. Parlar, “İşçiler ve emekçiler virüsten kurtulsa bile iktidarının yarattığı düzende açlığa ve sefalete sürüklenmektedir” dedi. 1 Mayıs´ın tarihsel sürecini aktardığı mesajında Parlar, şunları kaydetti: “Emekçi kimdir? Emeğinin ücreti ve maaşı dışında gelir kaynağı olmayan, gündelik ve aylık gibi aldığı maaşla geçinen; işçi, memur, taşeron, tarım işçisi, geçici işçi, kadrolu ve kadrosuz, mevsimlik gibi statülerde bulunan çalışanlardan oluşmaktadır. Türkiye işçi sınıfının çelişkisi; liberal ekonomik sistemin temel felsefesi malın daha ucuz temini için malın, emeğin, sermayenin serbest dolaşımına dayanır. Bugünkü uygulamalarında mal ve sermayenin dolaşımına izin verirken, emeğin dolaşımına izin vermemektedir. Doğa anlayışına dayanır. Yani güçlüler ile yoluna devam eder, sosyal politikalara önem vermez. Malın ucuz üretiminde emeğin sıfırlanması yolunda eğilim gösterir. Ülkemizde ne yazık ki ezilen sınıflar liberal kapitalist partileri desteklemektedir. Siyaset, ekonomik sınıfların çıkarları doğrultusunda şekillenmemiştir. Bu algı ezilen emekçi kesimlere büyük sorunlar doğuracaktır. Bu sorunların çözümü, partimizin Cumhuriyet Halk Partisinin sosyal demokrat politikaları ile aşılacaktır. Bizlerde Cumhuriyet Halk Partisi olarak sönük geçen bu yılda 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı´nı medeni bir şekilde, barış ve kardeşlik içerisinde kutluyoruz.”

Savaş: Mücadelelerinin yanındayız

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında yayımladığı mesajında şunlara yer verdi: '1 Mayıs işçinin, emeğin, alın terinin ve dayanışmanın bayramıdır. Bugüne kadar emeğin en yüce değer olduğunun bilinciyle hareket ettik. Görev süremiz boyunca çalışanlarımızın hakkını alın terleri kurumadan teslim etmeye gayret gösterdik. Mesai arkadaşlarımızın işini severek yapması ve ülkemize içten hizmet etmesi için çaba harcadık. Ülkemiz işçilerinin hakları için verdiği mücadelede onların yanında olmaya her zaman devam edeceğiz. Emeğe saygı duymayı ve emeği yüceltmeyi sürdüreceğiz. Şehrimiz ve ülkemizin üretimine, kalkınmasına katkıda bulunan tüm işçi kardeşlerimizin bayramını, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü´nü kutlarım.'

Güven´den barış dileği

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de, 'Tüm dünyada, işçi ve emekçiler tarafından, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan 1 Mayıs´ların, pandemiden uzak, barış ortamında kutlanması dileklerimle, tüm emekçilerin ve toplumsal özgürlük düşünü paylaşanların birlik, dayanışma ve mücadele gününü kutluyorum' açıklamasını yaptı.

Tosyalı çalışanlarını kutladı

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise 'Emek ve alın teriyle çalışıp üreten, ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayan tüm çalışanlarımızın #1Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun' düşüncesini belirtti.

Mansuroğlu: Bu günü kuşatmada karşıladık

1 Mayıs´ın tarihçesi ve ülkemizdeki süreci hakkında bilgi veren CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da, 'Dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs nedeniyle bu seneki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü´nü gerektiği gibi kutlayamıyoruz. Ama bu felaketi fırsat bilen iktidar bu krizin faturasını yandaşlarını koruyarak alınteriyle evine ekmek götürme derdinde olan, alınterinin karşılığını isteyen emekçi kesime kesti. İşçiler ve emekçiler virüsten kurtulsa bile AKP iktidarının yarattığı düzende açlığa ve sefalete sürüklenmektedir. Çalışanlar bu yıl 1 Mayısı hem virüs salgını hem de iktidarın kuşatmasında karşılamaktadır' değerlendirmesini yaptı.

“Milli devlet, sosyal devlettir”

Bağımsız Türkiye Partisi Hatay İl Başkanı Fehmi Uçar, mesajında şu değerlendirmeyi yaptı: “Bağımsız Türkiye Partisi´nin hayata geçireceği, ´Sosyal Devlet, Milli Devlet´ ve ´Milli Ekonomi Modeli´ ile Türkiye´de işçilere gerçek bayramı yaşayacaklar. Milli Ekonomi Modeli Sosyal Devlet Milli Devlet teziyle işçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin ve tüm dar gelirli vatandaşların cebine para girecek, sosyal devlette işçi kesiminin hem üretimi sağlayan emek gücü, hem de bir tüketici olarak görülecek.”

Gül´den kutlama ve eleştiri

1 Mayıs´ın emek, dayanışma ve mücadele günü olduğunu belirten Özçelik-İş Sendikası eski genel başkanı Cengiz Gül, sosyal iletişim sitesinden yaptığı bir paylaşımda, 'Bu günde alanlarda işyerlerinde hayatın her alanında; işten atmalara baskıya, sömürüye karşı mücadelemiz yükselmektedir. Sendikalar bu mücadelede öncü kuruluştur. Bu konuda tüm sendikalar samimi olmalıdır. 1 Mayıs paylaşımı yapmak elbette güzel ama paylaşım aynı şekilde samimi ve içten olmalıdır. Hak-İş´e bağlı Özçelik-İş yöneticilerinin 1 Mayıs´ı hangi yüzle kutladığını merak ediyorum. Kendi üyesini işverene attıran, kendi şube başkanını demokratik hakkının kullandı, diye görevden alıp mağdur eden, üç yıl sözleşme yapmama karşılığı işverenden para alan bir sendikanın 1 Mayıs´ta paylaşım yapması tam da iki yüzlülüktür.1 Mayıs mücadelesi zaten sizlere karşı verilmektedir' ifadesine yer verdi.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00