1 Mayıs´a ´erken kutlama´

İskenderun´da Eğitim Sen´in oluşturduğu tertip komitesi yarın kutlayacak

GÜNCEL 28.04.2021 16:56:08 0
1 Mayıs´a ´erken kutlama´

* İskenderun´da 1 Mayıs´ı kutlamak için oluşturulan tertip komitesi,  halka bildiri dağıtarak, bugün saat 13.00´da İskenderun Atatürk Anıtı Alanında yapılacak basın açıklamasına davet etti. Hak İş Konfederasyonu Hatay İl Temsilciliği de 1 Mayıs´ı 30 Mayıs Cuma günü saat 11.00´da Atatürk Anıtı Alanında yapacağı basın açıklamasıyla kutlayacak.

Akın Bodur/İskenderun
18 gün sürecek sokak kısıtlamasının olduğu süreçte kalan emeğin bayram günü olan 1 Mayıs´ın kutlanması sendikalar tarafından yarın ve Cuma günü yapılacak. İskenderun´da 1 Mayıs´ı kutlamak için oluşturulan tertip komitesi,  halka bildiri dağıtarak, halkın ve emekçilerin 1 Mayıs Bayramını kutladı, bugün saat 13.00´da İskenderun Atatürk Anıtı Alanında yapılacak basın açıklamasına davet etti. Hak İş Konfederasyonu Hatay İl Temsilciliği de 1 Mayıs´ı Cuma günü saat 11.00´da Atatürk Anıtı Alanında yapacağı basın açıklamasıyla kutlayacak.
Sağlıklı Yaşam Parkı önünde dün yaptığı açıklamada, emekçilerin ve üretenlerin 1 Mayıs Bayramını ve Emek ve Mücadele Gününü İskenderun 1 Mayıs Tertip Komitesi adına kutlayan Mustafa Ünsal, 'İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs, tarihte ilk kez geçtiğimiz sene büyük kitleler halinde kentlerin merkezi meydanlarında kutlanamamıştı. Dünya emekçileri, ´iş, gelir ve sosyal güvenlik´ taleplerini pandemi koşullarında emeğin yaratıcı gücüyle buldukları yöntemlerle, tek ses tek yürek olarak dile getirmişlerdi. Evlerden, işyerlerinden, belirli sembolik merkezlerden yükselen irade ile dünyanın bu düzeninin değişmesi gerektiğini dünya emekçileriyle beraber hep beraber haykırmıştık. Aradan bir yıl geçti. Mevcut düzenin insanlığın temel sorunlarının çözümünde ne kadar yetersiz olduğu çok acı bedeller ödeyerek bir kez daha görüldü. On yıllardır dünya halklarına sınırsız bir emek ve doğa sömürüsü, savaşlar, ekonomik krizler, artan eşitsizlikler, yoksulluk, işsizlik dışında hiçbir şey sunmayan bu düzen COVID-19 salgınıyla insanlığın geleceğini tehdit ediyor' dedi. Dünya kapitalist sisteminin yarattığı eşitsizliklerin ağır sonuçlarının her gün yaşandığını anlatan ve sağlık hizmetleri ile güncel olarak da covid-19 aşısının bir ticari meta haline gelmesinin bedelinini insanlık ağır biçimde ödediğini savunan Ünsal, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Bu koşullar altında Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu 1 Mayıs 2021´de ´yeni bir toplumsal sözleşme ve herkese aşı hakkı´ mücadelesini büyütme çağrısı yapıyor. Bizler de İskenderun´dan bu çağrıyı yükseltiyor, öne çıkarttığımız taleplerle bu yıl 1 Mayıs´ta değil, 29 Nisan Perşembe günü alanlardayız. 1 Mayıs 2021 Cumartesi günü ise saat 21.00´da, zorunlu iş kollarında çalışmakta olan emekçilerin işyerlerinde, çalışmayan milyonların da evlerinde, balkonlarında, sosyal medyada 1 Mayıs coşkusunu büyütmesi ve 1 Mayıs Marşı söylenmesini bekliyoruz.'
Ünsal, İskenderun´da öne çıkardıkları talepler arasında ´ücretlerin dolar karşısında erimesine dur denilmesi; Emeklilere ve çalışanlara insanca yaşanabilir bir ücret ödenmesi; İşsizlik, yoksulluk ve güvencesizliğe dur denilmesi; Eşit işi eşit ücret verilmesi; Kamusal ve laik eğitime saldırılara son verilmesi; Parasız sağlığın olması; İstanbul Sözleşmesinin uygulanması´nın da bulunduğunu belirtti.

Hak-İş´in açıklaması Cuma günü

Hak İş Konfederasyonu Hatay Temsilciliği tarafından da 30 Nisan Cuma günü İskenderun Atatürk Anıtı Alanında basın açıklaması yapılacak. Hak İş Konfederasyonu Hatay İl Temsilcisi Mehmet Güngör, konfederasyona bağlı sendikaların Hatay´daki şube başkanlarının katılacağı 1 Mayıs Emek ve Çalışma konulu basın açıklamasının saat 11.00´da yapılacağını belirtti.


Anahtar Kelimeler: Mayıs erken kutlama

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23