1 Mayıs´a temsili kutlama

Kutlama Komitesi, Atatürk Anıtı Alanı´nda yarın basın açıklaması yapacak, 1 Mayıs Marşını seslendirilecek

GÜNCEL 29.04.2020 15:19:06 0
1 Mayıs´a temsili kutlama

İskenderun Kaymakamlığı´na yaptıkları başvuru doğrultusunda İskenderun´da da 1 Mayıs temsili düzeyde kutlanacak. Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, “Çıkan karar doğrultusunda 30 büyükşehir ve Zonguldak´ta 5 kişilik sınırlı katılımla basın açıklamalarına izin verildiSes aracı ve çelenk koyma olmayacak. İskenderun´da da sadece 5 kişinin katılacağı bir basın açıklaması yapacağız. Açıklama için yarın saat 13.00´da Anıt Alanı´nda olacağız” dedi.

İskenderun´da Eğitim-Sen´den Mustafa Ünsal, TMMOB adına Murat Durukan, TTB´den Dr.Behçet Ekşili, Tüm Bel-Sen´den Müfit Cihnioğlu, Birleşik Taşımacılık Sendikası BTS´den Kamil Gürkan´ın kurumlarını temsilen katılımıyla Anıt Alanı´nda 1 Mayıs marşı çalınacak, saygı duruşunda bulunulacak.

Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada da şu değerlendirmeyi yaptı: “Biz emekçilerin her yıl tüm Dünyada kutladığı,yaşadığı sorunları,talepleri,beklentileri haykırdığı Emeğin Bayramı,Emekçilerin birlik,mücadele dayanışma günü 1 Mayıs´ı bu yıl yaşadığımız salgının gölgesinde karşılıyoruz. İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs bu sene Covid-19 koşullarında kutlanacak. Tarihte ilk kez 1 Mayıs´ta dünya işçi sınıfı büyük kitleler halinde kentlerin merkezi meydanlarında buluşamayacak. Ancak bu koşullara rağmen Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu´nun ilan ettiği insan onuruna yaraşır bir iş, gelir ve sosyal güvenlik talepleriyle dünya emekçileri tek ses, tek yürek olacak.

Bu anlayış çerçevesinde KESK, DİSK, TMMOB, TTB´nin çağrısıyla emek ve demokrasi güçleriyle yapılan toplantı ve değerlendirmeler sonucunda bu yıl sürecin özgünlüğü çerçevesinde bir program oluşturulmuş ve bazı kararlar alınmıştır.

İskenderun´da her yıl Eğitim Sen tarafından organize edilen,İskenderun Emek ve Demokrasi güçlerince coşkuyla kutlanan 1 Mayıs, bu yıl içinde bulunduğumuz karantina koşullarına uygun olarak, tüm Dünya ve ülkemiz emekçileriyle birlikte aynı anda kutlanacaktır.”

Kovid-19 gölgesinde sanal etkinlik programı

1 Mayıs haftasının tüm araçlarla çok iyi değerlendirilecek, bunun için sosyal medya kampanyaları planlandığını, beyaz/mor/kırmızı/mavi ve yeşil giysiler, fular, aksesuar vb. takılıp giyileceğini, akşamları sembolize ettiği konuya uygun hashtag çalışmaları yapılacağını aktaran Ünsal, 1 Mayıs günü emek ve meslek örgütlerinin kısa konuşmalarla yer alacağı bir sanal mitingin düzenleneceğini, sendika binalarından, evlerden taleplerin döviz olarak yazılıp asılacağını, marşların çalınarak balonların uçurulacağını aktardı.


Anahtar Kelimeler: Mayıs temsili kutlama

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22