1 milyonluk soruyu bildi

İskenderunlu top öğrencisi Arda Ayten

GÜNCEL 7.10.2019 11:02:56 0
1 milyonluk soruyu bildi

Nesrin Geyik/İskenderun

Özel bir yaygın televizyon kanalında yayınlanan 'Kim milyoner olmak ister' adlı yarışma programına katılan İskenderunlu tıp fakültesi öğrencisi Arda Ayten (19), yarışmanın son ve 12. sorusu olan 'On kıtadan oluşan İstiklal Marşı´nın tamamından bu kelimelerden hangisi daha az geçer?' sorusuna doğru yanıtı vererek, 1 milyon liralık ödülü kazandı. yaz ayı nedeniyle sezona ara verip, yeni yayın dönemini önceki gün başlatan 'Kim milyoner olmak ister' adlı yarışmasının önceki gün yayınlanan bölümünde kaldığı yerden olan son sorudan başlayarak yarışan Arda Ayten, doğru yanıt verilce ödülü kazandı. Yarışmanın daha önceki bölümünde 1 milyonluk soruya ulaşan Ayten, yarışma süresinin yetmemesi üzerine yeni yayın döneminde yarışmaya başlamıştı. Arda, yarışmanın ara vermesi öncesi 11. soruya doğru yanıt verip, 250 bin liralık ödül kazanmış ve son soru olan 12. soruyu görme hakkı kazanmıştı.
Yarışmanın son sorusunda 'On kıtadan oluşan İstiklal Marşı´nın tamamından bu kelimelerden hangisi daha az geçer?' sorusuna sunulan 'Vatan', 'Kan', 'Toprak' ve 'Yurt' seçeneklerinden 'c şıkkı olan 'toprak' seçenekle yanıt veren Arda Ayten, doğru yanıt vererek 1 milyon liralık ödülü kazandı. 1 milyon liralık ödülü kazanan genç yarışmacı İskenderunlu Arda Ayten, Kahramanmaraş´taki Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi. Kitaplara karşı büyük ilgisi olduğunu ifade eden Ayten, 'Param olmadığı için senede sadece 150 kitap okuyabiliyorum” değerlendirmesini yapmış ve yarışmadan aldığı parayla daha fazla kitap alıp okuyacağını söylemişti. Yarışmada birinci soruyu bilen 500 liradan başlayan ödül kazanırken, 12. ve son soruyu bilen ise 1 milyon liralık ödülü kazanıyor. 1 milyonluk sorunun cevabını bilerek 1 milyon lira kazanan yarışmacı olan Ayten, vergi kesintileri sonrası yaklaşık 900 bin lira alacak.
Yarışmayı kazanan Arda´yı kutlayan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, yaz döneminde kendisini ziyaret eden Arda Ayten´le görüşüp, kitap hediye etmişti. İskenderun Kaymakamlığının sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamaya göre Yönden, yarışma sonrasında dün yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: 'ATV´ de yayınlanan ´Kim Milyoner Olmak İster´ adlı yarışmanın 1 milyon TL ödüllü sorusunu görmeye hak kazanan hemşehrimiz Arda Ayten´i 28 Temmuz 2019 tarihinde makamında kabul ederek, en çok okumak istediği Umberto Eco adlı yazara ait ´Avrupa Kültüründe Kusursuz Dil Arayışı´ ve Fernand Braudel adlı yazara ait ´Uygarlıkların Grameri´ adlı eserlerin özel sipariş ile temin edilmesini sağlayarak, Arda Ayten´e takdim etmişti. Yarışma boyunca bilgisi ve kültürüyle başarılı bir performansa imza atan Arda Ayten, etkileyici hayat hikayesiyle de ekran başındaki seyircilere duygu dolu anlar yaşatmıştı. ´Kim Milyoner Olmak İster´ yarışmasının 5 Ekim 2019 Cumartesi günü yayınlanan bölümünde İstiklal Marşımız ile ilgili bir ayrıntıyı içeren 12. soruya doğru yanıt vererek, 1 milyon TL ödülü hak edip bizleri gururlandırmasının yanı sıra milli duygularımızın da pekişmesine vesile olan hemşehrimiz Arda Ayten´i canı gönülden tebrik ederken, bu vesileyle milli mücadele döneminde ki zaferlerimizi kaleme aldığı milli marşımız ile taçlandıran milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy´u rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyoruz.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19