10 noktada orman yandı

Kisecik´te 20 hektar yandı, 37 saatte söndürüldü

GÜNCEL 28.08.2018 11:01:22 0
10 noktada orman yandı

Akın Bodur/İskenderun

Kurban Bayramı tatili sürecinde Hassa bölgesi, Altınözü, Dörtyol, Antakya, Belen, Altınözü, Defne, Yayladağı kırsalı ve Samandağ´ının Çevlik yöresinde 10 ayrı orman yangınının yaşandığı Hatay´da, bayramın son günü ve cumartesi de Samandağ ile Altınözü´nde orman yangını yaşandı. Hatay´da ormanların oranı her yangında biraz daha azalıyor.

Anız yakarken ormanlar yandı
Samandağ´ın kırsalindaki Özengi mahallesinde cuma günü çıkan orman yangınında 2 hektar ormanlık alan yandı. Havadan 1 helikopter, karadan da 4 arazöz, 2 su tankı, 1 ilk yardım müdahele ekibinin müdahele ettiği yangında, yaklaşık bir saatte kontrol altına alındı ve daha sonra söndürülüp, alanda soğutma çalışması yapıldı. Bahçe temizliğinden, anız yakımından çıktığı sanılan yangın ormana yansıdı ve köyü de tehdit etti. Söndürülen yangında 2 hektarlık orman yok olurken, köy ve tarım alanları da kurtarıldı.
Altınözü´nün kırsalında bulunan Ballıöz Karlısu mahallesinde cumartesi günü çıkan orman yangınına ise havadan 2 helikopter, karadan da 10 arazöz, 5 su tankı, 2 dozerle müdahale edildi. Bahçe temizliğinden çıkmış olabileceği üzerinde çıkan orman yangını, bir buçuk saatte kontrol altına alındı ve artından söndürülüp, soğutma çalışması yapıldı. Yangında 3 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.
Aynı gün Hassa´nın Ardıçlı mahallesinde çıkan yangına ise karadan 1 tim müdahale etti. 45 dakikada kontrol altına alınan bu yangında yarım hektar ormanlık alan zarar gördü.
Belen´in kırsal bölgesi olan Kömürçukuru mahallesinde önceki gün orman yangını çıktı. Havadan 1 helikopter, karadan da 2 arazöz1 su tankı ile müdahale edilen yangın kontrol altına alınıp, söndürüldü v bölgede soğutma çalışması yapıldı. 0.3 hektar ormanlık alanın yok olduğu yangının bahçe temizliinden çıktığı üzerinde duruluyor.
Dörtyol´un kırsal mahalleleri Karakese ve Kızılyayla bölgelerinde de ayrı ayrı yangınlar çıktı.

Kisecik´te yangın 37 saatte söndürüldü
Antakya´nın kırsalında bulunan Kisecik mahallesinde çıkan ve Kisecik radar mevkiine yakın olduğu öğrenilen orman yangınına havadan 1 amfibik uçak ve 4 helikopter, karadan ise 8 dozer, 36 arazöz, 16 su tankı, 10 itfaiye aracı, 3 greyder, 6 pikap, 2 lastik kepçe ve 10 ilk yardım müdühale timi ile müdahale edildi. Kısa sürüde büyüyen yangında gece havadan müdahale edilemedi. 300 personelin ve 10 teknik ekibin görev yaptığı yangındaın çoban ateşi veya kaçak avcı ateşinden çıktığı üzerinde duruluyor. Yangında 20 hektarlık orman örtüsü yok oldu. Yangın, 37 saatte kontrol edildi. Yangının, kaçak avcı ateşinden çıktığı üzerinde duruluyor.
Kahramanmaraş´ın Kavlaklı ve Ilıca Besen bölgesinde de iki ayrı yangın çıktı. Yangın, Emiruşağı köyüe yaklaşınca söndürüldü ve köy zarar görmekten kurtuldu. Kavlaklı (Kürtül) yangınına 4 arazöz, 2 su tankı, 2 ilk yardım müdahale ekibi, 2 pikap, 4 itfaiye aracı ile müdahale edildi. 1 hektar ormanın yor olduğu yangınını çıkış nedeninin sigara izmariti olduğu sanılıyor. Beşenli bölgesindeki yangına ise 2 arazöz, 1 itfaiye aracı ile müdahale edildi. Bahçe temizliğinden çıkan yangınla, 0.3 hektarlık orman yok oldu. Kahramanmaraş´ın Seyir tersı yolunda da orman yangını çıktı. yangına 2 arazöz ve 1 sun tankı ile müdahale edildi.
Hatay´ın da sorumluluk alanında bulunduğu Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünün Orman Yangınları Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, orman yangınlarına karşı 70 ayrı noktada teyakkuz halinde bulunduklarını, ekiplerin sürekli görev başında olduğunu ve kara ve havadan keşifler yapıldığını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23