100 hektar orman yandı

Samandağ´da 1.000 dönüm ormanlık alan yok oldu

GÜNCEL 7.09.2020 10:59:32 0
100 hektar orman yandı

Akın Bodur/İskenderun

Samandağ´da çıkan orman yangınında yaklaşık 100 hektar (1.000 dönüm) ormanlık alan yandı. Samandağ´ın kırsalda ve ormanlık alanda bulunan mahallelerinden Batıayaz, Yeniköy ve Büyükoba bölgesinde aynı zamanlarda çıkan orman yangınları, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangın, mahallelerde yaşam alanına ulaşmadan çevrilip, insanların evlerinden tahliye edilmesine erek kalmadan kontrol altına alındı ve saatlerce süren çalışma sonrasında söndürüldü. Yangında Samandağ korsalında 100 hektara yakın (1.000 dönüm) ormanlık alan yandı. Samandağ, Defne ve Antakya yöresinde yaşayan çevreciler ve yurttaşlar, Samandağ kırsalında çıkan yangından fotoğrafları sosyal iletişim sitesi üzerinden paylaştı.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, Samandağ kırsalındaki orman yangınına havadan 8 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı, karadan ise 150 dolayında arazöz, 15 su tankı, 10 dozerle müdahale edildiğini, yangının rüzgarın şiddetiyle büyümemesi ve evlere ulaşmaması için çevrilip, kontrol altına alındığı ve söndürüldüğü açıklandı. Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) de İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin Batıayaz´da meydana gelen yangına müdahale ettiğini bildirdi. Batıayaz Mahallesi´nde bulunan ormanlık arazide henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına HBB itfaiyecileri ve Orman İşletme Müdürlüğü itfaiyecileri müdahale ettiği, rüzgârın etkisi ile yangının kısa süre içerisinde yayılmasına hızlı müdahale eden ekiplerin, 296 personelle yangını kontrol altına aldığı kaydedildi. Hatay Büyükşehir Belediyesi, yangına 16 itfaiye aracı ve personelle müdahale ettiğini, HBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı iş makineleri müdahale ederek HATSU ve Park Bahçe Dairesi Başkanlığı ekiplerinin de su takviyesi ile destek verdiğini belirtti.

Arazözler, dozerlerle açılan yoldan girdi
Yangın alanında dozerlerle açılan yollardan alevlerin bulunduğu bölgeye giren arazözler, yangına müdahale ederek, hem söndürme hem de soğutma çalışması yaptı. Orman yangında ev ya da bahçenin yanmadığı, yanan kesimin tamamının ormanlık alan olduğu kaydedildi. yangın sırasında her hangi bir can kaybının olmadığı belirtildi.

100 hektar orman yandı
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, Samandağ bölgesinde önceki gün çıkan orman yangınında 100 hektara yakın ormanın yandığını iade etti. 100 hektar, yaklaşık 1.000 dönüm yapıyor. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangının ´teknik olarak´ küçük bir yangın olduğunu ifade etti ve ´100 hektar ve altı olan yangınların teknik olarak küçük yangın´ olarak tanımlandığı kaydedildi.

Soğutma çalışması 4 gün sürecek
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, tüm yangınlarda 3-4 gün bekleme-soğutma çalışması yapıldığını belirtti ve Samandağ´da 1.000 dönüme yakın ormanın yok olduğu yangında da soğutma çalışmasının 3,4 gün süreceğini ifade etti.

Anız yakımı bahçeyi de yaktı
Erzin´de de bahçelik bir alanda yangın çıktı. Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının sorumluluk alanında çıkan yangına, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü de destek verdi. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, anız yakımının bahçeye ulaşması üzerine çıkan yangına, HBB itfaiyesi müdahale ederken, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de
havadan 1 helikopter, karadan da 6 arazöz destek verdi. Ormana sınır olan bahçede çıkan yangın, ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alınıp, söndürüldü. Bölgede soğutma çalışması yapıldı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00