101 konteynerin anahtarı teslim edildi

Hatay’da depremzede 101 ailenin barınma ihtiyacını karşılayacak Rotary Kulübü Konteyner Kentinde konteynerlerin anahtarı depremzede ailelere teslim edildi.

HATAY 22.06.2023 18:56:00 0
101 konteynerin anahtarı teslim edildi

Rotary ve Hatay Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Antakya EXPO alanı karşısında yapımı tamamlanan Rotary Kulübü Konteyner Kenti’nde bulunan 101 konteyner evin anahtarları depremde evleri yıkılan veya ağır hasar alan depremzede vatandaşlara teslim edildi, çocuklara bisiklet hediye edildi.

Açılış töreninde konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 6 Şubat’ta çok büyük bir yıkım yaşandığını hatırlatarak 3. günden itibaren birçok hayırseverin Hatay ve diğer 10 şehirle birliktelik içerisinde hareket ederek ilk bir buçuk ay içerisinde büyük destekler sağladığını söyledi.

Yardımların yoğun olduğu ilk bir buçuk aylık sürecin ardından yardımların giderek azaldığını kaydeden Başkan Savaş, "Bize gerçekten ihtiyacımız olan ve orta vadede şehrimizi önümüzdeki yıllara taşıyacak organizasyonlara destek oldular. Sadece burayı yapmadılar. Bunun dışında bugüne kadar 35 bin aileye destek verdiğimiz Kırsal Kalkınma Projesi’ne de destek verdiler. Bundan sonra da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği serhat şehir Hatay’a hep birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti için çok önemli bir coğrafyada görev yapıyoruz. Hatay’ı yaşatmak lazım! Türkiye’yi yaşatmak için, Hatay’ı yaşatmak lazım! Buradaki insanların gelecekle ilgili beklentilerini pozitife çevirmek için.”

Uluslararası Rotary 2430. Federasyonu Bölge Başkanı Emre Öztürk de Rotary’nin bir yardım kuruluşu değil bir hizmet kuruluşu olduğunu belirtti.

Öztürk, ”İçimizi yakan, şehirlerimizi yıkan, anılarımızı yok eden büyük depremin ilk gününden itibaren bölgedeyiz. Destek olmaya çalışıyoruz. 200 tır yardım malzemesi gönderdik, üç tane çadır kent kurduk. 2 bin 500 çadır dağıttık. İki tane okul yaptırıyoruz şu anda. Bir tane konteyner kent açmıştık Samandağ’da. Diğerini de bugün burada açıyoruz. Sağlık, sanat, tarım gibi birçok alanda yardımlarda bulunduk ve daha yapacaklarımız var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: konteynerin anahtarı teslim edildi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19