11 Mayıs anısına bayrak töreni

Reyhanlı´da 11 Mayıs 2013´te kent merkezine yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybeden 53 kişinin anısına düzenlenen anıta törenle bayrak asıldı.

7.07.2017 13:17:09 0
11 Mayıs anısına bayrak töreni

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından düzenen ve bölge esnafının da katıldığı törende Türk bayrağı direğe çekilerek dalgalandırıldı.
Aradan 4 yıl geçmesine karşın acısı çok taze olan reyhanlı patlaması hala Türkiye´nin en kanlı terör saldırısı olarak biliniyor.

Bodur´un kitabından Reyhanlı saldırısı
Reyhanlı patlamasının hemen sonrasında kente geçerek yaşanan dramı belgelendiren gazetemiz muhabiri Akın Bodur´un Erhan Palabıyık ile birlikte yayınladığı Sessiz Çığlık adlı fotoğraf kitabında fotoğraflarla desteklenen şu tespitler yeralıyor: “11 mayıs 2013… Suriye sınırındaki kent Reyhanlı´da art arda patlatılan iki bombalı araç, tarihe Türkiye´nin ‘en kanlı terör saldırısı´ olarak geçti. İlk patlamada saatler 13.44´ü gösteriyordu. Resmi açıklamaya gör ise 13.40. Art arda yaşanan iki patlamada halk, acı ve korkuyla, şaşkınlığı bir arada yaşadı. İki araçtaki 300 kiloya yakın RDX türü patlayıcının kullanıldığı açıklandı. Saldırıda 5´i Suriyeli 53 kişi yaşamını yitirdi, 26´sı ağır 221 kişi de yaralandı. İkinci patlama dört dakika arayla, patlama noktasının 700 metre ilerisinde yaşandı. Patlama, bir çok binada yangına da yol açtı. Bazı yurttaşlar yanarak yaşamını yitirdi. Saldırı günü havanın yağmurlu olması belki bir çok suç kanıtını da ortadan kaldırdı. Yöre halkına göre, saldırının arkasında Suriye yönetimine muhalif olan ve bir gün önce kenti konvoy halinde terk ettiği öne sürülen El Nusra grubu bulunuyor. Resmi yetkililer ise sorumlu olarak Suriye rejim yanlısı ve El Muhaberat ile irtibatlı grubu gösterdi; suçlanan örgüt ise saldırıyı üstlenmedi. Reyhanlı´daki patlamalarda hayatını kaybedenlerden bazılarının kimliğinin belirlenmesi 10 günü buldu. Cenazelerde olayların çıkmaması amacıyla defin işlemleri gruplar halinde yapıldı ve gece bile toprağa verilenler oldu. Reyhanlı Sulh Ceza mahkemesi, saldırıya ilişkin aynı gün yayın yasağı getirdi. Gazeteciler ile basın kuruluşlarının itirazı üzerine bu yasak üç gün sonra mahkeme kararıyla kaldırıldı. Saldırıya ilişkin 2´si Suriyeli 33 kişi hakkında dava açıldı. Sanıklara 53´er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, 130 kişiyi öldürmeye tam teşebbüsten 22´şer yıl, örgüt üyeliğinden de 15´er yıl ceza istendi. 19´u tutuklu, biri firari 33 sanık hakkında 115 sayfalık iddianame düzenlendi. Adana Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi´nde başlayan Reyhanlı davası, bu mahkemelerin kapatılması üzerine önce Hatay´a alındı daha sonra Ankara´da görülmeye başlandı.


Anahtar Kelimeler: Mayıs anısına bayrak töreni

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29