12 bin kişiye ´maske cezası´

Covid-19 Tedbirleri Genelgesi kapsamında Hatay´da yapılan denetimlerde 12 bin kişiye ´maske ve mesafe´ cezası kesildi.

GÜNCEL 22.10.2020 11:32:15 0
12 bin kişiye ´maske cezası´

Akın Bodur/İskenderun

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgınına karşı tüm illerde bir hafta içerisinde her gün denetim yapılması isteği üzerine Hatay İl Hıfzıssıhha Kurulu ve 15 ilçe kurulunun aldığı aynı yönde karar üzerine denetimler de sürüyor. Gazetemizin edindiği bilgiye göre, İskenderun´da korona vakası, bir buçuk ay öncesine oranla 1/5 oranında azaldı.

En çok vaka ´aile içinde´
İskenderun´da mas ke-mesafe ve hijyen denetimine yönelik denetlemeler sürerken, kentte yaşanan korona artısındaki en büyük nedenler arasında aile içi bulaş olduğu ifade edildi. Edinilen bilgiye göre, aile içinde 46, 31 ve 26 kişiye bulaşan korona vakası olduğu da ifade edildi. Aile içindeki bulaş sayıları da maske, mesafe ve hijyen kuralı ihlalinin hangi sonuçlara yol açtığını sergiliyor. İskenderun´da karantina kapsamında kullanılan kredi yurtlar kurumu yurdunun 1.200 kişilik olduğu ve karantina kapsamında 200 kişinin bulunduğunu öğrenilirken, izolasyon altında tutulanların giderlerinin AFAD, kızılay ve bakanlık tarafından karşılandığı biliniyor. İskenderun´da ilkbahar aylarında vaka sayısının ´sıfır´lanmış, yaz ayları ve kontrollü sosyalleşme ile seyahat gibi birçok yasağın kalkması sonrasında vaka sayısında artış yaşanmıştı. Kentte vaka sayısının yeniden sıfırlanması için denetimlerin sürdüğü ve yurttaşların ´maske, mesafe ve temizlik´ kuralına uyması ve bu konuda hassas olması istendi.

Milletvekili Yayman da ´korona´
Hatay Milletvekilleri korona hastalığına yakalanmaya devam ediyor. hatay Milletvekilleri Hüseyin Şanverdi, hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Güzelmansur´un ardından Hüseyin Yayman da korona hastalığına yakalandı. Ankara´da parlamenterlere yapılan korona desti pozitif çıkan milletvekili Yayman, evinde tedavi görüyor. Milletvekili Hüseyin Yayman, korona testinin pozitif çıkmasına ilişkin yaptığı sosyal paylaşımda, 'TBMM Hastanesinde yapılan Covid-19 testim pozitif çıkmıştır. Çok şükür genel durumum iyi. Kendimi iyi hissediyorum. Doktorlarımın tavsiyesi doğrultusunda tedavi sürecimi evde geçiriyorum' ifadesine yer verdi.

Karantinada olana bin lira yardım
Öte yandan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, ilçede Covid-19 teşhisi konan her hasta için kişinin dış ortam ile temasını kesmek amacıyla ve temel ihtiyaç malzemeleri temininde sorun yaşamaması amacıyla ekonomik durumuna bakılmaksızın muhtarların da referansı dahilinde 1.000in TL nakdi veya ayni yardım yapıldığını belirtti. Halkın maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına dikkat etmesini isteyen Yönden, kaymakamlığın resmi sosyal iletişim sitesinden yaptığı açıklamada, 'Teşhisi konan kişi ve kişiler evinde kalmayı istememesi halde ise kaymakamlığımız uhdesinde ve Türk Kızılay İskenderun Şubesi finansörlüğünde KYK Yurdu yatakhanesinde misafir olarak kabul edilmekte ve hekimlerimiz kontrolünde karantina sürecini tamamlaması sağlanmaktadır. Güzel günlere erişmek bugünlerde ki titizlik, sabır ve dikkatimiz ile mümkün olacaktır' görüşünü kaydetti.


“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29