12 sanatçının 48 eseri sergileniyor

İskenderun Sanart Resim Galerisinde resim çalışması yapan 12 sanatçı, 48 eserini sergiye açtı.

GÜNCEL 3.05.2018 10:27:41 0
12 sanatçının 48 eseri sergileniyor

Akın Bodur/İskenderun

Serginin açılışını dün İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaptı. Serginin açılış kurdelesini, sergide eserleri bulunan sanatçılarla birlikte kesen Dingil, sanatın toplum açısından önemli olduğunu ifade etti ve sanatçılara başarı ve bol kazanç dileginde bulundu.

Kimlerin eserleri var?
Nezahat Çarpar, Güler Çimer, Esen Doğantan, Zafer Doğantan, Selda Ağar, Türkan Işık, Bilge Ok, Jale Sarı, Özlem Secerli, Seher Uysal, Sevim Yaşar ve Filiz Yolay´ın yaptığı 48 eser, İskenderun Sanat Galerisinde 06 Mayıs Pazar gününe kadar gezilip, görürülebilinecek. Ağırlıklı olarak doğa ve kadın üzerine yapılan çalışmaların bulunduğu sergide bulunan eserlerin genel olarak 350 lira ile 2.500 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulduğunu da belirtildi.
Sergide bulunan eserlerin son bir yıllık çalışmaları kapsadığını ifade eden Jale Sarı, '2017 Ekim-2018 Mayıs tarihleri arasındaki çalışmalar 06 Mayıs Pazar gününe kadar sergilenecek. Eserleri bulunan sanatçılarımız, amatörce yaptığı çalışmalarla eserlerini sergiliyor' ifadesinde bulundu.
Eserleri sergilenenlerden Selda Eğer ise çalışmaları bulunanların tamamının emekli ya da çalışan olduğunu belirtip, resim çalışmalarının bir holi, amatör anlayışla yapılan çalışmaları kapsadığını anlattı.
Birçok kişinin resimle ilgisinin yıllar öncesine, eskiye dayanan ilgiden kaynaklandığını belirten Eğer, 'Neden resim?, Sevdiğimiz için, biraz yeteneğimiz bulunduğa inandığımız için. Resimi bir hobi olarak yapıyoruz. Resim yaparken genellikle rahatlıyoruz, bu da bir terapi gibi oluyor. Ben resim yaparken sorunları, renkler tuval üzerinde dans ederken, hastalıkları unutuyorum' diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57