12 sanatçının sergisi

İskenderun´da resim ve heykel çalışmaları beğeniye sunuldu

GÜNCEL 18.12.2019 10:12:43 0
12 sanatçının sergisi

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun´da ressam ve heykel traşlardan oluşan 12 sanatçı, karma sergi açtı. İskenderun Şehir Kulübünde açılan ve 20 Aralık tarihine kadar gezilebilinecek karma sergide yerel sanatçılar Gülcan Doğruel, İrem Meryumoğlu, Aydın Tuncer, Deniz Berkyürek, Emrah Ateşli, Erder Ertaş, Kenan Çapar, Mera Aran Kayısı, Mete Bazkır, Mustafa Kara, Nurfesan Yılmaz ve Özge Ulaşır´ın eserleri, resim ve heykel sanatını severlerin beğenisine sunuluyor. sergiye katılanların üçünün heykel sanatçısı, dokuzunun da ressam olduğu ve sanatçıların sergiye farklı sayıda eserle katıldığı belirtildi. Sergi açılışına Arsuz Kaymakamı Musa sarı, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, belediye eski başkanı Yusuf Civelek, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, eski başkanı Nazım Çulha ile bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de katıldı.
Arsuz´un Karaağaç mahallesinde, İskenderun-Arsuz sahil yolu üzerindeki dernek binasındaki serginin açılışında eserleri bulunan ressam ve heykeltıraşlar, yaptıkları eserler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

48 eser sergileniyor
Karma sergide 12 sanatçının eserlerinin bulunduğunu ifade eden ressam Ender Ertaş, 'Amacımız, İskenderun ve Hatay halkına resim ve heykel sanatını sevdirmek. Sergiden maddi beklentimiz yok, tamamen manevi anlamında açılmıştır. İleride daha güzel çalışmalarla sanatseverlerin karşısına çıkmayı da amaçlıyoruz' dedi. Ertaş, sergiye katılan 12 sanatçının herbirinin 4´er çalışmayla sergide yer aldığını ve 50´ye yakın eserin sergilendiğini de söyledi.

Sanatçılık ve öğretmenlik birarada
17 yıllık resim öğretmeni Gülcan Doğruel ise sadece öğretmenlik yapmadığını ve resim sanatını sürdürdüğünü ifade ederek, 'Resim çalışmalarımda insan figürleri kullanmayı seviyorum. Ve resim yapmayı dünyanın en güzel terapisi olarak değerlendiriyorum' dedi. Çocukluğundan beri resim sanatının içerisinde olduğunu ve daha çok soyut resim çalışması yaptığını anlatan Özge Ulaşır da 'Öğretmenlik yapıyorum ama sanatın içinde olan birisiyim. Sanatçı kimliğiyle de ön plana çıkmaya çalışıyorum. Genel olarak insanların duygularını, kaçış noktalarını, ön plana çıkaracak lirik soyutlamalar yapıyorum. İnsanların yaratım sürecini anlatan resimler yapıyorum' değerlendirmesinde bulundu. Resmin büyüsünün olduğunu düşündüğünü anlatan Deniz Berkyürek ise 'İnsanlar bilinçaltından hep gözetlendiğini düşünüyorum ve resimlerde bu temel üzerinde kurguluyorum. Bana göre kadınlar sadece sanatta değil, her alanda erkeklerin yapabileceği işleri yapabilir' diye konuştu. Resim çalışmalarını kadın ve kahve üzerine kurguladığını ifade eden Mustafa Kara da, 'Zamana karşı yoğun bir hayat sürüyoruz. Ki, bu zaman diliminde 10 dakika içinde kendimizi farklı hissetmeye başlıyoruz. Müzik nasıl mutlu ediyorsa, kahve de bizi mutlu ediyor. Hayal gücümüz varsa ve bu ortaya çıkarabilinirse çok güzel şeyler olabilir. Hersek sanatla ilgilenmeli ve sanatın arındırmalı gücünü içinde hissetmeli' sözleriyle düşüncesini paylaştı.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00