12 yıldır atanamayan odyometri teknikerlerine önerge

Samandağlı Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, 12 yıldır atanamayan odyometri teknikerlerinin durumunu soru önergesinde parlamentoya taşıdı.

SİYASET 20.01.2021 11:24:04 0
12 yıldır atanamayan odyometri teknikerlerine önerge

İskenderun/SES

Oruç, önergesinde, 'Odyometri teknikerleri, düzenledikleri sosyal medya kampanyası ile; yüksek puanlar almalarına rağmen atamalarının gerçekleştirilmediğini ve mesleklerini birkaç haftalık eğitimle sertifika alan kişilere yaptırıldığını ifade etmişlerdir. Sağlık Bakanlığı´na ´işimizi başkalarına vermeyin...´ diyerek kadro açılması taleplerini dile getirmektedirler. Sağlık Bakanlığı son iki yıl içerisinde sadece 222 odyometri teknikeri atamıştır. İşitme bozukluğunun derecesini testlerle belirleyerek ve hastanın durumuna göre işitme cihazı ihtiyacını tespit eden, gerekli hallerde konuşma tedavisi de veren odyometri teknikerleri KPSS´de yüksek puanlar almalarına rağmen atamalarının gerçekleştirilmemesinden kaynaklı ciddi bir mağduriyet yaşamaktalar. Türkiye genelinde 20 bin odyometri bölümü mezunu olmasına ve ihtiyacın çok olmasına karşın, 12 bin kişilik alımda odyometri alanında sadece 13 kadro açılmıştır. Bu kadro sayıları oldukça yetersizdir' ifadesine yer verdi.
Milletvekili Oruç, TBMM Başkanlığıona verdiği ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: '12 bin kişilik alımda odyometri teknikeri kadrosu neden 13 kişi ile sınırlandırılmıştır? Bakanlığınız bünyesinde istihdam edilmiş odyometri bölümü mezunu tekniker sayısı kaçtır? Yeni doğan bebeklere erken tanı niteliğinde ve okul çağındaki çocuklara yapılan işitme taramaları neden sertifika alan sağlık personellerine yaptırılmaktadır? Odyometri teknikerleri atamasının artırılması için çalışmalarınız var mıdır? SGK´da odyometri teknikeri istihdamı yapılmasına yönelik ilgili Bakanlıkla eşgüdümlü çalışmalarınız var mıdır? Halk sağlığı nezdinde tüm yurttaşlara işitme tarama programı uygulaması yapılacak mıdır?'

 

 

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23