12. Dünya Aba Güreşi Oyunları sona erdi

Hatay Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye ve 7 farklı ülkeden 53 sporcunun katıldığı 12. Dünya Aba Güreşi Oyunları sona erdi.

SPOR 11.09.2023 15:07:00 0
12. Dünya Aba Güreşi Oyunları sona erdi

Antakya EXPO Alanı Amfi Tiyatro’da düzenlenen oyunlarda kafilelerin bayraklarını taşıdığı açılış seremonisinin ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

HBB ve Dünya Aba Güreşi Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş oyunların açılışında yaptığı konuşmada 12 yıl önce bu organizasyona başladıklarında aba güreşinin neredeyse unutulmuş hale geldiğini söyledi.

HBB Başkanı Savaş, aba güreşini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla Dünya Aba Güreşi Federasyonu Kurucu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek ve ekibiyle birlikte Dünya Aba Güreşi Federasyonunu kurduklarını ve aba güreşlerini yeniden canlandırdıklarını anlattı.

SAVAŞ: ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK AMA HATAY’I NORMALLEŞTİRMEMİZ GEREK

Başkan Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “6 Şubat'ta meydana gelen depremle büyük bir talihsizlik yaşadık. Bu talihsizlikten sonra ben dedim ki arkadaşlara ‘6 Şubat'ı unutturmayın, unutturmayalım.’ 6 Şubat'tan itibaren de aba güreşi dışında Hatayspor'u, basketbolu, satrancı, masa tenisini, voleybolu devam ettiriyoruz. Bunu, şunun için yapıyoruz: Hatay'da gerçekten üzüntümüz büyük ama Hatay'ı normalleştirmemiz gerekir. Sadece fiziksel olarak değil, Hatay'dan giden insanlarımızı geri getirmek için çaba sarf etmemiz gerekir. Bu nedenle bugün bu oyunları burada yapıyoruz.”

“SEVİNÇLER PAYLAŞTIKÇA ARTAR”

Çok uzak ülkelerden kendi imkanlarıyla Hatay'daki bu moral ve motivasyon konusuna destek vermek için gelen bütün kafile başkanlarına, yöneticilerine ve sporculara, teşekkür eden Savaş, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne son emaneti olan bu coğrafyaya, bu coğrafyanın insanları sahip çıkacak. Bunun için de tabii ki dostlarımızın bize katkı sağlaması bizi gerçekten hem gururlandırıyor hem de gelecek adına umutlandırıyor. Hepimiz biliyoruz ki sevinçler paylaştıkça artar. Hüzün ve keder de paylaştıkça azalır. Bütün güreşçilerimize başarılar diliyorum. 12. Dünya Aba Güreşi Oyunlarının Hatay'daki huzura katkı sağlamasını temenni ediyorum, hayırlı, uğurlu olsun!” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından 18.00’de başlayan güreş müsabakalarında Türkiye’den 33 ve Almanya, Gürcistan, Özbekistan, Afganistan, Romanya, İran ve Azerbaycan ile Karakalpakistan’dan 20 sporcu şampiyon olmak için minderde ter döktü.

60, 70, 80 ve +90 kilo kategorilerinde gerçekleştirilen müsabakalar renkli ve çekişmeli mücadelelere sahne oldu.

AĞIR SIKLET FİNALİNDE İRANLI SPORCULAR BİRİNCİLİK İÇİN MÜCADELE ETTİ

Ağır sıklet finalinde iki İranlı sporcu Yazdan Hassanpour ile Behzad Etemadi Badlo karşı karşıya geldi. İki İranlı ağır sıkletin mücadelesinde rakibine üstünlük sağlayan Yazdan Hassanpour birinciliğe ulaştı.

Türk güreşçi Feyyaz Yazıcı üçüncü olurken, Gürcistanlı sporcu İosebi İarajuli dördüncü oldu.

60 kiloda 
1. Marad Gorgadze- Gürcistan 
2. Mehmet Yüce-Türkiye 
3. Mahdi Ghadimi- İran

70 kiloda
1. Fatih Önalan-Türkiye 
2. Kazım Sakarya- Türkiye
3. Semih İpek Türkiye

80 kiloda 
1. Hasan Kaya-Türkiye
2. Ulubek Rakhmonov- Özbekistan 
3. Muhammet Hüseyin-Türkiye

90 kiloda 
1. Mostafa Eskandarı- İran 
2. Husan Rakhımov- Özbekistan 
3. Saeıd Mohammadı Hassan- İran

Dereceye giren sporculara madalya ve ödüllerini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dünya Aba Güreşi Federasyonu Başkanı Lütfü Savaş ve Dünya Aba Güreşi Federasyonu Kurucu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek verdi.


Anahtar Kelimeler: . Dünya Güreşi Oyunları

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19