13 mahalle ve 4 çiftliğe içmesuyu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), 13 mahalle ve 4 çiftliğin içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan ve yapımı tamamlanan Altınözü Hanyolu Grup İçmesuyu İnşaatının açılışını yapt?

27.10.2017 11:31:00 0
13 mahalle ve 4 çiftliğe içmesuyu

Maliyeti 5 milyon 933 bin 480 TL değerinde olan projenin açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, CHP Altınözü İlçe Başkanı Hamit İsaoğulları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. Açılışta konuşan Savaş, Hanyolu Grup İçmesuyu İnşaatı ile yıllardır içmesuyu sıkıntısı yaşayan 17 köyün su sıkıntısını çözdüklerini ifade edip, “bununla beraber mezarlıklarımıza, ibadethanelerimize, okullarımıza ve yollarımıza gücümüz yettiğince hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi. Türkiye´nin yüzde 24.5 nüfusunun kırsal kesimde, Hatay nüfusunun ise yüzde 50.5´unun kırsal kesimde olduğu anlatan Savaş, “Kırsal kesim demek kanalizasyon, içmesuyu, sulama suyu, arıtma eksikliği, asfalt yol, stabilize yol, parke yol gibi alanların tam olarak yapılmadığı yer demektir. Biz böyle bir şehir devraldık. Konu sadece Altınözü değil, diğer ilçelerimizin de Altınözü´nden farkı yok” dedi.

HATSU Genel Müdürü Çaparali de, temiz içmesuyu ve sağlıklı çevre sağlama adına diğer ilçelerde olduğu gibi Altınözü ilçesinde de içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı çalışmalarına imza attıklarını belirtti. 2014-2017 yılları arasında 7 milyon 214 bin TL değerinde olan Altınözü Çetenli Grup İçmesuyu İnşaatı ile 5 milyon 933 bin 480 TL değerinde olan ve açılışını gerçekleştirdiğimiz Hanyolu Grup İçmesuyu İnşaatını yaptıklarını belirten Çaparali, yapımı tamamlanan içmesuyu inşaatı ile Hanyolu, Yanıkpınar, Dokuzdal, Avuttepe, Erbaşı, Gözecik, Günvuran, Karbeyaz, Kılıçtutan, Sarıbük, Seferli, Tokdemir ve Sivrikavak mahallelerinin yanı sıra Işkınlı, Boydan, Firri ile Şahura çiftliklerinin su ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade etti. Hanyolu projesi kapsamında 4 adet yeni depo, 1 adet terfi istasyonu, 100 adet tahliye vantuz, 7 adet maslak yapıldığını ve 43 bin 840 metre içmesuyu hattı döşendiğini ifade eden Çaparali, Çetenli içmesuyu kapsamında da 27 bin 980 metre içmesuyu hattı, 4 adet yeni depo, 2 terfi merkezi, 4 adet de ayrım odası yapıldığını aktardı. Maliyeti 1 milyon 698 bin 795 TL olan Altınözü İçmesuyu Şebekesi İnşaatı yapıldığını belirten Çaparali, projeyle ilçeye 38 bin 955 metre içmesuyu şebekesi döşendiğini ve depo onarımlarının tamamlandığını ifade ederek, “Proje yapım maliyeti 1 milyon 49 bin 970 TL olan Altınözü Seferli ve Avuttepe Mahalleleri İçmesuyu Şebeke İnşaatı çerçevesinde abone bağlantıları tamamlanmış, kesin kabulü gerçekleştirilmiştir” diye konuştu. Çaparali, Altınözü´ne muhtelif çaplarda toplam 47 bin 889 metre kanalizasyon ile yağmursuyu hattı döşendiğini, Altınözü atıksu arıtma tesisinin yeri kamulaştırması tamamlanmış olup proje çalışmaları son aşamada olduğunu da kaydetti.


Anahtar Kelimeler: mahalle çiftliğe içmesuyu

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00