13 okula daha ´temiz belgesi´

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda yüz yüze eğitimi 5. ve 9. sınıfları da dahil ederek genişletirken, kentteki okullara ´Okulum Temiz Belgesi´ sertifikası verilmeye devam ediliyor.

EĞITIM 5.11.2020 13:47:47 0
13 okula daha ´temiz belgesi´

Akın Bodur/İskenderun

Kentte Esentepe Anaokulu, Demirçelik Anaokulu, Dr. Gani Bahadırlı 75. Yıl Anaokulu, İskenderun Anaokulu, Nene Hatun Anaokulu, Semiha Kibar Anaokulu, Şehit Aşbüke Öğretmen Anaokulu, Hayriye Ahmet Açıkgöz İlkokulu, Mevlana İlkokulu, Mithat Paşa İlkokulu, Sarıseki İlkokulu ve Beş Temmuz İlkokuluna da ´Okulum Temiz Belgesi´ sertifikası verildi. Okullarda daha önce ana sınıfları ile 1., 2., 3. 4., 8. ve 2. sınıflar eğitime başlamıştı. İskenderun´da 149 eğitim kurumunda 56.558 öğrenci eğitim alıyor.
Eğitim kurumlarında ve sunulan eğitim hizmetlerinin standart kazanabilmesi için, ülkenin kalite kontrol alanında marka kuruluşu Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile iş birliği yapılarak yayımlanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu” rehberliğinde, okullar tarafından yürütülen çalışmaların yerinde kontrolü için yapılan tetkik çalışmaları sonucunda Okulum Temiz Belgesi almaya hak kazanan okullara belgeleri, İskenderun Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ve şube müdürü Ahmet Yanmaz tarafından verildi. Törene tetkik çalışmalarda görev alan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı Kerem Deveci de katıldı.

İskenderun´daki okulların tamamına yakınının standartları sağlayıp Okulum Temiz Belgesi almak için başvuruda bulunduğunu belirten İskenderun Milli Eğitim Müdürlüğü, hHijyen şartlarının sağlanarak, Covid-19 ve benzeri salgınlara karşı güvenli eğitim ortamları oluşturulması için yapılan çalışmaların yerinde kontrol edilmesi süreci ve belgelendirme işlemleri devam edildiğini belirtti.
Öte yandan öğrencilerin okullarda uygulanması gereken covid-19 tedbirleri konusunda farkındalık kazanması için hazırlanan 4 kamu spotu televizyon kanallarında yayınlanmaya başladı. Videolarda, covid-19 sürecinde okullarda dikkat edilmesi gerekenler öğrenciler tarafından anlatılıyor. Doğru maske takma, sosyal mesafe, ellerin 20 saniye boyunca yıkanması ve ortak kullanılan eşyaların temizliğinin öneminin vurgulandığı videolarda; sınıfların havalandırılması, oyun oynamak ve sohbet için havadar alanların tercih edilmesi gibi konularda uyarılarda bulunuluyor. Kamu spotlarında öğrencilerin covıd-19 riskinden korunmaları için okulda kaldıkları süre boyunca el yıkama, maske, sosyal mesafe, sınıfı havalandırma, temassız oyun oynama gibi temel önlemlere yer veriliyor. Kamu spotlarında öğrencilerin fizyolojik ve ruh sağlığı da gözetilerek, okulda uyması gereken kurallar, animasyon karakterlerin aracılığıyla anlatılıyor.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00