13. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi

Antakya´da düzenlenen 13. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresinde ´Glokal Krizler Çağında Eğitim Araştırmaları: Göç, Çeşitlilik ve Bütünleşme' teması uluslararası alanda çalışan akademisyenlerin katılımıyla yapıldı.

EĞITIM 14.09.2020 10:21:57 0
13. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi

Antakya/SES

Kongre, Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliği ile düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Eğitim Araştırmaları Birliği, Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği, Uluslararası Eğitimciler Birliği ve Uluslararası Nitel Araştırmalar Birliği desteği ile Antakya´da düzennen kongre, MKÜ Atatürk Konferans Salonunda Prof. Dr. Mehmet Turan ve Doç. Dr. Hakan Dedeoğlu eş başkanlığında gerçekleştirildi. Kongreye konuşmacı olarak, Eğitim Araştırmaları Birliği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yunus Eryaman, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Cihad Demirli, University of Complutense Madrid Prof. Dr. Gonzalo Jover Olmeda ve Avrupa Komisyonu Jean Monnet Profesörü&Londra Metropolitan Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alistair Ross online katıldı.
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen´in de katıldığı kongrenin açılışında, MKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Turan konuşurken, Prof. Dr. Demirli, 'Eğitimde çeşitlilik ve bütünleşme bağlamında Türkiye Maarif Vakfının faaliyetleri' üzerine konuşma yaptı ve vakfın eğitim metotları hakkında bilgi verdi. Türkiye Maarif Vakfının, TBMM tarafından çıkarılan özel bir kanunla 2016 yılında kurulduğunu, kar amacı gütmeyen bir eğitim vakıf olduğunu ve insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak örgün ve yaygın eğitim hizmeti verdiğini ifade eden Demirli, Türkiye´nin eğitim alanında dünyaya açılan penceresi ve ülkemizin kültür ve medeniyet birikimini dünya kültürleri ile buluşturmayı amaçladığını belirten Prof. Dr. Demirli, şunları söyledi: 'Vakıf, insanlığın ortak birikim ve değerlerini kendi değerleri addeder. Anadolu´nun kadim irfan geleneğini evrensel insanlık mirasıyla buluşturur. 193 ülkenin çocuk ve gençlerini, kendi potansiyel öğrencisi, eğitimcilerini de kendi potansiyel eğitimcisi olarak görür. Ülkelerin gelişmesi ve kalkınması için temel unsurun nitelikli insan gücü olduğuna inanır. Çalışmalarını ´Türkiye´nin eğitimde dünyaya açılan penceresi´ mottosuyla sürdürmektedir. Türkiye´de ´Eğitimin uluslararasılaştırılması´ stratejisine hizmet eder. Bu kapsamda şu ana kadar 42 ülkede, 332 okul ve 10 eğitim merkezi, 1 üniversite, 42 öğrenci yurdu ile toplam 37.017 öğrenciye eğitim verirken, 104 ülkeyle resmî temas, 52 ülkede temsilcilik ve 67 ülkede faaliyet gösteriyor. Uluslararası eğitim fuarları düzenleyerek şu ana kadar 6 farklı ülkede farklı zamanlarda Türkiye Eğitim ve Kültür Fuarılar düzenlendi. Türk nüfusunun yoğun olduğu yerlerdeki öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve kültürel bağları güçlendirmek için kurslar ve etüt merkezlerini faaliyete geçirir. Faaliyet gösterilen ülkelerde ´Türkiye çalışmaları´ ve benzeri çalışmaları destekler ve Türkiye algısının olumlu yönde gelişmesi için çalışmalar düzenler. Dünyada Türkiye´nin eğitim kurumlarını tanıtır, uluslararası eğitim ajansı işlevini üstlenir. Türkiye Maarif Vakfının kalite felsefesi, Vakfın misyon ve vizyonu doğrultusunda, eğitim felsefesinde yer alan dünyaya erdemli insan yetiştirmek için belirlenen standartları kurumun tüm organlarında uygulamak, eğitim yönelimleri çerçevesinde yeni standartlar tanımlamak ve var olan standartları sürekli geliştiren değer odaklı bir kurum kültürü oluşturur. Vakfı 2020-2023 Stratejik Planı´nda, kurum kültürü ve kalitesinin geliştirilmesi, finansal yeterliliğin sağlanması, insan kaynağının güçlendirilmesi ve eğitimde uluslararası bir marka olunması, stratejilerini benimseyerek çalışmalarını sürdürerek, 2023´te Birleşmiş Milletler´e üye ülkelerin en az yarısında faaliyete geçmesi hedefledi.'


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00