13 yıl 6 ay hapis

´Berfin davası´ dün karara bağlandı

GÜNCEL 8.01.2020 11:30:51 0
13 yıl 6 ay hapis

İskenderun/SES

İskenderun´da, 15 Ocak´ta evine giderken sokakta yüzüne dökülen asitle (kezzap) sağ gözünü kaybeden, diğer gözünde kısmi görme kaybı yaşayan ve yüzünün önemli bölümü yanan Berfin Özek´e (19) saldırıyı yaptığı gerekçesiyle yargılanan C. Ozan Çeltik (23), 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen davanın karar duruşmasında, mahkeme heyeti, Berfin´in bir gözünü ve yüzünün büyük bir kısmını kaybetmesine neden olduğu belirtilen Çeltik´e kasten yaralama suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Tutuklu yargılanan Çeltik hakkındaki iddianame ´kasten adam öldürmeye teşebbüs´ suçlamasıyla hazırlanırken, dava aşamasında savılık yeni mütalaasında ´öldürme kastının olmadığına´ dair hukuki değerlendirme yapınca, Çeltik´in ´kasten yaralama´ suçundan ceza alması talep etti. Mahkeme heyeti de sanığa kasten yaralama suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
Duruşma sonrası açıklama yapan Berfin Özek´in avukatları, karara itiraz edeceklerini ifade ederken, Özek ise verilen cezanın çektiği acıların karşılığının olmadığını belirtti. Verilen cezayı yetersiz bulduğunu ifade eden Özek, 'Beklediğimiz bir karar değil. Çektiğimiz acıların karşılığı bu değil. Sanığın cezaevinde çıkma ihmali var. Bu korkuyla nasıl yaşayacağız? Hukuki mücadelemize devam edeceğiz. En ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum' değerlendirmesini yaptı. Hatay Milletvekili Suzan Şahin de sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, şunlara yer verdi: 'Bugün İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde bir gözünü ve yüzünün büyük bir kısmını kaybetmesine neden olan Casim Ozan Çeltik´in yargılandığı davada Berfin Özek kızımızın yanındaydık.
´Öldürmeye teşebbüs´ yerine kasten yaralama ile verilen 12 yıl akla, vicdana sığmaz. Kabul edilemez. Berfin´in güzelliğini, hayallerini ve umutlarını alan sanık, cana ve vücut bütünlüğüne kasten zarar verme suçundan ceza almalıdır. Kadınlara şiddet uygulayanları cesaretlendirecek bu kararı tanımıyoruz. Şiddet uygulayanların değil kadınların yanında olun! Tüm kadınlar ve Berfin´imiz için sesimizi bir kez daha yükseltiyoruz: Erkek yargı değil gerçek adalet, Berfin için adalet.'
Duruşmayı, Berfin´in yakınları ile İskenderun kadın Platformu da izledi. Berfin ise önceki gün platformun düzenlediği, kadına şiddet ve cinsel istismarda 15 yaş farkınında evliliği düzenlediği belirtilen yasa tasarısına karşı açıklamaya katılmıştı.

 


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00