13.785 litre içki ele geçirildi

Jandarma timleri ile polisin yaptığı çalışmalarda Arsuz, Antakya, Defne, samandağ ve Hassa'da yaptığı çalışmada 13.785 litre çeşitli türde içki ile alkol yapımında kullanılan aromalar ele geçirildi.

GÜNCEL 27.09.2022 16:16:00 0
13.785 litre içki ele geçirildi

Antakya-İskenderun/SES
Olaylarla ilgili olarak 14 kişi gözaltına alındı. 
Hatay Valiliğinden yapılan 'basın bilgi notu' açıklamalarında şunlara yer verildi: "Hatay İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Defne İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından uygun olmayan koşullarda yasadışı olarak üretilen kaçak alkol ile mücadele kapsamında icra edilen faaliyet esnasında Özbek ve Büyükçat mahallelerinde bulunan O.D ve A.Ç isimli şahısların evlerinde sahte içki imalatı yaparak satışa sunduğu bilgisi alınmıştır. Şahıslara ait ev ve ekletilerinde yapılan aramada bidonlar içerisinde toplam 3.550 litre sahte rakı ve 2 adet damıtma ünitesi ele geçirilmiş olup, şüpheliler gözaltına alınarak adli işlemlere başlanmıştır. Hatay ili Hassa ilçesinde Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve Hassa İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince sahte/kaçak alkol ile  mücadele kapsamında S.B. isimli şahsın Çay mahallesinde bulunan evinde yapılan arama sonucunda bodrumda ayrı ayrı satışa hazır paketlenmiş; 120 adet 500ml. viski, 60 adet 500ml. votka, 10 adet 500ml. rakı, 115 adet alkol yapımında kullanılan aroma ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, adli tahkikata başlanmıştır. Antakya Jandarma Komutanlığı ve Samandağ Jandarma Komutanlığı tarafından uygun olmayan koşullarda yasadışı olarak üretilen kaçak alkol ile mücadele kapsamında icra edilen faaliyet esnasında Uzunbağ ve Odabaşı mahallelerinde bulunan G.T ve C.G isimli şahısların evlerinde sahte içki imalatı yaparak satışa sunduğu bilgisi alınmıştır. Şahıslara ait ev ve ekletilerinde yapılan aramada bidonlar içerisinde toplam 1.715 litre sahte alkol ve 1 adet damıtma ünitesi ele geçirilmiş olup, şüpheliler gözaltına alınarak adli işlemlere başlanmıştır. Hassa İlçe Jandarma Komutanlı tarafından uygun olmayan koşullarda yasadışı olarak üretilen kaçak alkol ile mücadele kapsamında icra edilen faaliyet esnasında Gülkent ve Aktepe mahallelerinde bulunan H.A ve A.A isimli şahısların evlerinde sahte içki imalatı yaparak satışa sunduğu bilgisi alınmıştır. Yahıslara ait ev ve ekletilerinde yapılan aramada şişeler içerisinde 9 lt şarap, 6 şişe votka, 1 şişe rakı, 4 şişe viski, 28 paket yabancı marka çay, 510 paket kaçak sigara ele geçirilmiş olup, şüpheliler hakkında adli işlemlere başlanmıştır. Defne İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından icra edilen faaliyet esnasında Bahçeköy mahallesinde bulunan M.T, C.T, S.T, E.D ve İ.R isimli şahısların evlerinde sahte içki imalatı yaparak satışa sunduğu bilgisi alınmıştır. Şahıslara ait ev ve ekletilerinde yapılan aramada mavi variller ve damacanalar içerisinde toplam 4 ton 765 kilogram kaçak alkol ve 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiş olup, şüpheliler gözaltına alınarak adli işlemlere başlanmıştır.

Polisten 3.6 ton içki
Antakya'da da polis, bir evde yaptığı aramada 3.640 kilo el yapımı içki ele geçirdi. Valilikten yapılan açıklamada, "Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince sahte/kaçak alkollü içki imalatının veya satışının deşifre edilmesi amacıyla yapılan çalışmalarda Antakya'nın Odabaşı Mahallesinde bulunan bir ikamette yapılan aramada; 3 ton 640 kg el yapımı sahte içki ele geçirilmiştir. N.K. hakkında 5607 SKM suçundan adli işlem yapılmıştır" ifadesine yer verildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince sahte/kaçak alkollü içki imalatının veya satışının deşifre edilmesi amacıyla yapılan çalışmalarda H.Ç.'nin Arsuz'un Cumhuriyet Mahallesinde bulunan ikametinde yapılan aramada; 47 kilogram sahte alkol ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak H.Ç. hakkında 5607 SKM'den adli işlem yapılarak gözaltına alınmıştır."


Anahtar Kelimeler: . litre geçirildi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19