13 Romanlayı Erasmus'la ağırlandı

Belen Kaymakamlığı ve Antakya Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi işbirliğinde, Romanya’dan Asociata Culturala Atelierul European de Arta Derneği ile ortaklaşa yürütülen Erasmus+ “Dance Your Way to Inclusion” projesi kapsamında Roma

13.10.2022 11:15:00 0
13 Romanlayı Erasmus

İskenderun/SES
Projenin temel konusunun dans, müzik ve kültür çalışmaları olduğunu ve iki ülkeden toplam 35 öğrencinin katılımıyla düzenlenen etkinliklerde, gençlerarası işbirliği ve birlikte hareket edebilme duygularının geliştirilmesi, takım çalışmaları, empati yeteneğinin de gelişmesine yardımcı olacak aktiviteler düzenlendiği, gençlerin kaynaşma ve birlikte zaman geçirme imkanına sahip olduğu belirtildi. Projenin yerel ortağı olan Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesini ziyaret eden katılımcılar, okulda yapılan çalışma ve uygulamala anlatıldı, şarkılarla ve yöresel danslar sahnelendi.
Katılımcılar, kültürel gezi kapsamında Samandağ Titus Tüneli, Beşikli Mağara, St. Pierre Kilisesi, Hatay Arkeoloji Müzesi, Antakya Müze Oteli ziyaret etti. 
Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, “Erasmus+ projeleri öncelikle gençler arasında etkileşimi artıran önemli bir köprü görevi görmektedir. Ülke gençlerinin aktif katılım gösterdiği bu tarz projeler özellikle yeni yetişen gençlerde çok yönlü düşünme becerisini geliştirmekte ve dil öğreniminde de motivasyon kaynağı olmaktadır. Proje kapsamında, benzer temayla daha önce Mayıs ve Haziran aylarında Bükreş’e bizden katılımcılar gönderilmişti, şimdi de Romanya’dan gelen öğrenci ve eğitmenleri ağırlıyoruz" açıklamasını yaptı. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19