"14 bin 500 üreticiyle birlikte hareket ediyoruz"

Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz'daki bazı mahalleleri ziyaret ederek, yöre halkıyla bir araya geldi.

GÜNCEL 31.08.2022 17:16:00 0

İskenderun/SES
Arsuz'un Helvalı, Madenli, Derekuyu, Üçgüllük, Konacık, Tatarlı ve Işıklı mahallelerini ziyaret edip, yöre sakinleriyle sohbet eden ve sorunları dinleyen milletvekilleri ve HBB Başkanı, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yörede yapılan çalışmaları da anlattı.
Helvalı, Aşağı Kepirce ve pirinçlik mahallelerini kapsayan sulama suyu projesi hakkında açıklama yapan Savaş, “Artık 17 bin dönüm arazi sulu tarıma geçmiş olacak. Bu üç köyümüze ve ayrıca iki bölgemize hayırlı olsun. Mahsulleri inşallah çok bereketli olur. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçiye desteğimiz devam edecek. Onlar varsa Hatay’da tarım ve ekonomi vardır. Hatay’da iktidarın 21 yılda yapmadığını belediyesi olarak şu ana kadar biz yaptık. Bunu gururla paylaşıyorum. İmkânları peşkeş çekmeden temel sorunlarımızı çözmek için var gücümüzle mücadele ettik. Yapılacak hizmetler için atılan adımlar hükümet tarafından karşılık görüyor. Gönderdiğimiz yazıların yüzde 95’i maalesef geri dönmüyor. Devlet bir bütündür, yazışmalar karşılıklı saygı ve sevgi içerisinde yürümesi lazım. Bütün hizmetleri imkânlarımızı zorlayarak ve gecemizi gündüzümüze katarak yapmaya gayret ediyoruz. Suyu bile size veremeyelim diye uğraşıyorlar. HATSU’ya 46 milyon lira elektrik faturası geldi. Bizim su faturası olarak aldığımız ücretlerin tamamı bugüne kadar bile 46 milyon etmedi. Diğer giderler ve yatırımların yanı sıra şu anda 30 büyükşehir belediyesi içerisinde en düşük su ücreti bizde. Maliyeti 12 buçuk lira olmasına rağmen en son zamlar hariç biz 5 liraya su veriyoruz. 14 bin 500 üretici ile birlikte hareket ediyoruz. Bunların hiç biri büyük çiftçi değil. Fide ve tohum ihtiyacı olan ve ürettiğini satamayan insanlar var. Malını satamayanlarla sözleşmeli tarım yaptık. Satamayanları biz alacağız" dedi. AKP İskenderun İlçe eski Başkanı Vedat Tosun da, Helvalı, Pirinçlik ve Aşağı Kepirce mahallelerini kapsayan toplam 17 dönümlük arazinin projeyle sulanacağını ve sulu tarıma geçiş yapılacağını ifade etti. Tosun, "3 bin 323 metre uzunluğunda yapılan çalışma, çiftçiye ekonomik anlamda yüzde 200 katkı sağlayacak" değerlendirmesini yaptı. 


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00