“15 günde 466 bin 295 imza toplandı”

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, “Hatay Halkı Hakkını İstiyor” kampanyası kapsamında atılan imzaların 500 bin´e yaklaştığını duyurdu. Savaş, “Sayın Cumhurbaşkanımız siyaset çözemezse millet çözer de

17.08.2017 12:17:24 0
“15 günde 466 bin 295 imza toplandı”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 23 Temmuz´da 500 bin imza hedefiyle ilk imzasını atarak 5´inci teşvik bölgesine geçebilmek için başlattığı imza kampanyasında imza sayısının 466 bin 295 kişiye ulaştığını belirtti. Başkan Savaş, şu değerlendirmeyi yaptı: “Sayın Cumhurbaşkanımız siyaset çözemezse millet çözer dedi. Siyaset bizim sorunumuzu çözemedi, STK´lar da çözemedi. Biz de millete gittik. Hedefe ulaşır mıyız bilmiyorum? Ama ben lokal anlamda hedefe ulaştığımızı düşünüyorum. 15 gün oldu başlayalı. Sanatçılarımıza siyasetçilerimize, muhtarlara, STK´lara, kanaat önderlerine teşekkür ediyorum. 466 bin 295 kişiye ulaştık imza kampanyamızda. Ben Hatay halkına güvenmesem imza kampanyası başlatır mıydım? Hedefimiz 500 bin ve ben ulaşacağımıza inanıyorum.”

“Ankara´ya birlikte gidelim” çağrısı
Suriyeli vatandaşların da misafir edilmesiyle Hatay´ın büyük bir ekonomik dar boğaz yaşadığını ifade eden Başkan Savaş, Hatay´ı seven herkesin bu uğruda çaba harcaması gerektiğini ifade etti. Ankara´ya seslerini duyurmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´dan ve Başbakan Binali Yıldırım´dan randevu alacaklarını açıklayan Başkan Savaş, “Demek ki Hatay halkı sıkıntıların farkında ve kampanyamıza destek verdi. Allah razı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın Başbakanımızdan ve ilgili bakanımızdan randevu isteyelim. Gerekçelerimizle birlikte Ankara´ya gidelim. Derdimizi anlatalım. Ben şunu çok iyi biliyorum Cumhurbaşkanımız halkın istediğinin dışında bir şey yapmaz. Hatay´da 15 yaşın üzerindeki bireyler imza attı. Demek ki Hatay ekonomik sıkıntı yaşıyor ve halkımız bunun farkında. Hatay´daki ticaret hacmimiz 2011 yılında 6 buçuk milyar dolardı. Şuanda 4,3 milyar dolar. Beş buçuk yıl içerisindeki 2,2 milyar dolar kaybımız var. 2011 ‘de 7. Sırada vergi verirken şimdi 13.sırada vergi veriyoruz. 2011´de 13´üncü büyük ildik şu anda 7´nci büyük il konumuna geriledik. 500 binden fazla Suriyeli vatandaş geldi. Yani nüfusumuzla ödediğimiz vergi ters orantılı oldu” açıklamalarında bulundu.

“Fitre değil hakkımızı istiyoruz”
Hatay´ın hak ettiği ekonomik konuma gelmesi için yeniden değerlendirmeye alınması ve 5´inci teşvik bölgesine alınması gerektiğini ifade eden Başkan Savaş, “Bizim kişi başına düşen yıllık gelirimiz bin 515 dolar azaldı. Biz diyoruz ki bizi güncelleyin. Bizi güncel ekonomik gelirimize göre bizi yeniden sınıflandırın. Biz hakkımızı istiyoruz, fitre ya da zekât istemiyoruz. Hatay halkı gururludur. Hatay halkı hakkını istiyor” şeklinde konuştu.

“Keşke iktidar partisi de bizimle yürüseydi”
Hatay´a can suyu olacak kampanyaya kentteki herkesi destek vermeye davet eden Başkan Savaş, “İsterdim ki bütün siyasi partiler bize destek versin. Keşke iktidar partisi de bizimle birlikte yürüseydi. Eğer bu şehri biz temsil ediyorsak bu işe ana yüreğiyle bakmamız lazım. İstiyorum ki yarın biz Ankara´dan randevu aldığımızda tüm parti temsilcileri, oda başkanlarımız ve STK temsilcilerimiz de yanımızda olsun. Kimse buna siyasi rant diye bakmasın bu Hatay´ın ihtiyacı olan can suyudur. Biz bugün ayakta kalamazsak Suriye´deki savaştan sonra bu şehri ayakta tutamayız. Hatay´ın geçmişte ticarette, turizmde, lojistikte, ihracatta, sanayide, tarımda bir ağırlığı vardı. Şu an hiçbirinde rekabet eder durumda değiliz. Bu sektörlerin yeniden ayağa kalkması lazım. Çünkü Suriye´deki savaş bittiğinde oraların da altyapısını ve üstyapısını yeniden yapılandıracak ticari gücümüz olmalı. Ticaret hacmimizin, lojistik sektörümüzün ve turizmimin gelişmesi bugün 5. Teşvik bölgesine alınmamıza bağlı. Devlet İstatistik Kurumundan aldığımız verilere göre Hatay´ın ihracatı 2011´de 2 milyar 50 milyon 2015´te 1 milyar 827 milyon. Türkiye´nin ihracatı 2011´de 135 milyar 2015´te 143 milyar” dedi.


Anahtar Kelimeler: günde imza toplandı

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00