15 tatil başladı

2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı dün alınan karnelerle başladı. Okullarda dün çalan zil, yarı yıl tatilini ifade etti.

GÜNCEL 18.01.2019 18:23:25 0
15 tatil başladı

 Nesrin Geyik/İskenderun

Öğrenci ve öğretmenler, dünden itibaren 15 günlük yarı tatile başladı. Kentte 149 (27´si ilk-ortaokul, 28 genel orta öğretim ve 30 meslek-teklik lise) okulda 2.107 derslikte 56.530 öğrenci, 3.451 öğretmenden eğitim alıyor. Uzmanlar ise öğrencilere yarıyıl tatilini güzel geçirmeleri için önerilerde bulunurken, kenti yönetenler de öğrencilere dinlenme ve kitap okuma tavsiyesinde bulundu.

Annelere karne uyarısı
Okullarda karnelerin dağıtıldığını ve öğrencilerin yarı yıl tatiline bağladığını anımsatan İskenderun´da özel sağlık hizmeti veren Gelişim Hastanesi psikoloğu Gamze Uygun Ekenel, anne-babalara karne uyarısında bulundu. Hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekenel, her çocuğun bulunduğu aile ortamı, çocuğun çalışma alışkanlıkları, okulu önemsemesi, sorumluluklarını bilmesi ve yerine getirmesi üzerinde büyük etkilerinin olduğunu ifade etti. Ekenel, şu değerlendirmede bulundu: 'Aileler, çocuklarını çok iyi gözlemlemeli ve tanımalı, diğer yandan da çocuklarına öğrenmenin zevkini verebilmelidir. Karne, bir sonuçtur. Karnenin bir anlamı vardır tabi ki. Ancak yine de önemli olan, bu sonuca götüren süreci iyi değerlendirmektir. Çocuk, karnesini bir dönemin sonunda eline aldığında, büyük bir iç rahatlığıyla, ‘Elimden geleni yaptım, yapabileceğimin en iyisi buydu´ diyebiliyorsa, o karnenin iyi bir karne olduğu düşünülebilir. Ancak, çocuk aslında çok daha fazlasını yapabileceğini düşünüyorsa, o karnenin, o anki durumun bir kesiti olarak değerlendirilmesi ve bundan sonrasında neler yapılabileceğinin çocukla tartışılması, yerinde bir tutum olacaktır. Okul çağındaki çocuklar, sadece birer öğrenci değildir, onların da çok farklı yönleri var. Çocuğun her ne boyutta olursa olsun başarılarını fark etmek, bunları takdir etmek, öne çıkarmak onun kendine güvenini arttıracak, kendiyle gururlanmasını sağlayacaktır. Bu açıdan baktığında da, zayıf olduğu yönleri bir eksiklik olarak değil, geliştirilmesi gereken yönler olarak kabullenmesi daha kolay olacaktır.'

Karne, zeka ve kişiliğin göstergesi değil
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yarıyıl tatiline giren öğrenci ve öğretmenlere iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini diledi. Savaş, “Öğrenciler, bu seneki eğitim ve öğretim yılının ilk döneminde gösterdiği çalışmalarının karşılığı olan karnelerini aldı. Unutmamak gerekirki karne, eğitim-öğretim ortamlarında bir dönem boyunca sergilenen performansın geri bildirimidir. Kişiliği, zekâyı kategorize eden bir gösterge değildir. Öğrencilerimizin zayıf ve güçlü yönlerini analiz etmesine, eğer varsa eksikliklerini fark etmesine ve bir dahaki dönem için tedbirler almasına imkân sunar. Önemli olan başarı notlarıyla birlikte çocuklarımıza gerekli ahlaki değerleri de kazandırabilmektir. Çocukların sosyal, zihinsel duygusal ve fiziksel potansiyellerinin gelişmesi amacıyla onları en iyi şekilde yetiştirmek öncelikli hedefimiz olmalı. İyi bir gelecek iyi bir eğitimle olur. Öğrencilerin karnelerindeki düşük notlar, onları kesinlikle üzmemeli, aksine eksik yönleri tamamlayarak başaracağına inanmalı' açıklamasını yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57