15 Temmuz aba güreşi turnuvası

Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği

SPOR 18.07.2018 12:06:49 0
15 Temmuz aba güreşi turnuvası

Antakya/SES

Antakya Belediyesinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Karlısu Mahallesinde düzenlediği Aba Güreşi Turnuvası yapıldı. Turnuvanın filani, akşam saat 20.00´ı buldu.
Turnuvayı Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Şahin Hopur, Hatay Gençlik Spor Şube Müdürü Adnan Gülistan, Türkiye Güreş Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Ali Arıkoğlu, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu İl Temsilcisi Bekir Şençayırcı da izledi. Turnuvada dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.
Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Gaziantep ve Hatay´dan 460 sporcunun katıldığı turnuvada Altınözü´nün Sofular Mahallesinden Enes Kargı Başpehlivan olurken, 35 kilogramda Serhat Kapucu birinci, Mustafa Sarp ikinci, Bayram Hezer üçüncü; 45 kilogramda Metin Gülücü birinci, Halit Kuyucu ikinci, Ali Abidin üçüncü; 55 kilogramda Fethat Kılıç birinci, Kurban Güven ikinci, Mehmet Ali Göcük üçüncü; 60 kilogramda Ali Gürsoy birinci, İsmail Malgoç ikinci, Mehmet Yüce üçüncü; 70 kilogramda Macit Kılıç birinci, Hasan Kaya ikinci, Bekir Çağatay üçüncü; 80 kilogramda Oğuz Doğruer birinci, Cuma Akkus ikinci, Hüseyin Özdemir üçüncü; 85 kilogramda Enes Kargı birinci, İsa Göçen ikinci, Mahmut Çayırcı üçüncü oldu.
Turnuvanın finalinde konuşan Hatay Vali Yardımcısı Hersanlıoğlu, “İki yıl önce Türk milletine diz çöktürmek isteyen emperyalist güçlerin maşaları birtakım planlar içerisindeydiler. Hedefleri Orta Asya´dan Anadolu coğrafyasına göçmüş olan büyük Türk milletini 200 yıldır planladıkları gibi geldikleri Orta Asya coğrafyasına göndermek ve Anadolu coğrafyasında ve bu milletin kültür coğrafyasındaki etkinliğini bitirmek iddiasıyla planlar uygulamaya başladılar. Lakin bu millet her türlü darbenin karşısında olmasını geçirdikleri birtakım darbe teşebbüsleriyle 27 Mayıs´larla, 12 Eylül´lerle yaşamış bu millet artık tabir-i caizse efsunlanmış şekilde millete namlusunu dönmüş tanka selam durmam dedi ve bir araya gelerek tabir-i caizse mermileri yakalamaya çalışarak darbecilere engel oldu. Biliyorlardı ki yine darbeci güçlerin arkasında emperyalist güçler var, yine Türk Milleti´ne diz çöktürmek istiyorlar. Burası Hatay, burası Türkiye´nin kalbi, burası Türkiye´nin en stratejik ili. Bu ilin etrafında hainler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni dara düşürmek isteyenler hesaplar içerisindeydi. Elbab´da, Celablus´da, Afrin´de, Mümbiç´te çeşitli planlar kurarak Türk milletine diz çöktürmek isteyenler vardı ve o günlerde bilinsin ki Mümbiç´le ilgili, Afrin´le ilgili planlarımız hazır iken, maalesef aramıza sızmış hainler vesilesiyle bu planlar gerçekleştirilmiyordu. O gün o güçler eğer Türk milletine diz çöktürselerdi bugün çok farklı bir Hatay´la, Türkiye ile karşı karşıyaydık. Lakin bugün Aba Güreşi Turnuvası ile Aba Güreşi´nin Orta Asya´dan getirdiğimiz bir değer olduğunu gördüm. Bilesiniz ki Türk´ün kanının düştüğü yer Türk´ün ilelebet vatanıdır. Dolayısıyla bu hesapları yapanlara söylüyoruz, bizi ara sıra er meydanına çağırırsınız, er meydanına geliriz sizi alaşağı ederiz. Çünkü bizim Allah´a şükür yiğitlerimiz var ama biz 15 Temmuz´lardan ders çıkarmak zorundayız, biz büyük bir milletin mensubuyuz. Bu milletin özelliklerini çocuklarımıza aktarmak zorundayız ve bu coğrafyada ayaklarımız her zaman sağlam basmalı ki mazlumlara umut olalım, dünyaya adalet için umut olalım” dedi
Antakya Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, başkan Kimyeci de şunları söyledi: '15 Temmuz şehitlerimizi anma programlarımız kapsamında bir etkinliğe ev sahipliği yapmış olmaktan dolayı onur duyuyoruz. Allah kısmet ederse bu etkinliklerimizi geleneksel hale getirerek her yıl tekrar edeceğiz. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayarak hem 15 Temmuz Demokrasi Zaferimizi kutlayan hem de ata sporumuz olan Aba Güreşlerine gönül veren vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyor, sporcularımıza başarılar diliyorum.”


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29