15 Temmuz etkinlikleri şehitlik ziyaretiyle başladı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Zaferi´nin 4. yıldönümü İskenderun´da da kutlandı. Kutlama etkinliği şehitlik ziyaretiyle başladı.

GÜNCEL 15.07.2020 17:16:26 0
15 Temmuz etkinlikleri şehitlik ziyaretiyle başladı

Kaymakam  İskender Yönden, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü´nün 4.Yıldönümü dolayısıyla Şehitlik Ziyareti programına katıldı. Karaağaç Asri Mezarlığında saat 13.00´da 1 dakika saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu.

İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci´ nin eşliğinde, rütbelerde en üstün olarak addedilen şehitlik mertebesine erişen aziz şehitlerimizin ruhuna izafeten, ayrıca ülkemiz ve milletimizin bekası için dua edildi.

Kaymakam İskender Yönden, şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek, baş uçlarına karanfil bıraktı, aileleriyle de yakından ilgilenerek, duygularını paylaştı.

15 Temmuz gazisine ziyaret

Kaymakam İskender Yönden, Şehitlik´teki törenin ardından Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, C. Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Baro Temsilcisi Av. Sevinç Çakıcı, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kd. Binbaşı Oğuz Emre Çiçek,İlçe Jandarma Komutanı Kd. Yüzbaşı Ferit Gül ve İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş´in de katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü´nün 4.yıldönümü münasebetiyle 15 Temmuz´un kahraman Gazisi Kadir Bolattürk´ü evinde ziyaret etti.

İSTE´de 15 Temmuz etkinlikleri

15 Temmuz Şehitleri anısına Şehitlik ziyaretlerinin devamında İSTE Merkez Kampüs Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonunda İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) Öğr. Gör. Dr. Yahya Yılmaz “Türk demokratikleşmesinde müdahaleler sürecinde 15 Temmuz´da halkın gösterdiği direnişin öneminin anlatılması” konulu bir konferans verdi. 15 Temmuz Şehitleri anısına müzik dinletisi gerçekleştirilen program kapbamında çevrimiçi olarak “II. Ulusal Davetli Jürili 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Karma Sergisi” ziyarete açıldı.

16 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek olan ikinci gün programındaysa panel ile başlayacak. İSTE Barbaros Hayrettin Konferans Salonun da saat 13.30´da “Darbelere ve Devlet içindeki, yapılanmalara karşı teknoloji nasıl kullanılmalı” sorusunu İSTE Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Kutlu ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kılıç cevaplayacak. Saat 14.30´da ise İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarından Öğr. Gör. Valentyn Trofımov, Öğr. Gör. Olga Trofımova ve Öğr. Gör. Daryna Trofımova tarafından müzik dinletisi gerçekleştirilecekler.
“Ozanların Dilinden Birlik, Beraberlik ve Dostluk Türküleri” isimli müzik dinletisi ise 17 Temmuz Cuma günü saat 14.30´da İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonunda Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Servet Yaşar tarafından seslendirilecek.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23