15 Temmuz ziyareti

Üç yıl önce yaşanan darbe girişimine karşı ilan edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, İskenderun ve Antakya´da törenle kutlandı, kentlerin protokolü de şehit ailelerini ziyaret ederek, sohbet etti ve acısını paylaştı. İske

GÜNCEL 16.07.2019 10:55:46 0
15 Temmuz ziyareti

 

İskenderun-Antakya/SES
 İskenderun Kaymakamı Yönden ve belediye başkanı Tosyalı´nın da katıldığı sergide, minik öğrenciler ile HEM eğitmenlerinin yaptığı resim ve el işleri sergilendi.
Arsuz´un Karaağaç mahallesindeki Asri Mezarlık´ta bulunan şehitlik ziyaretine, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe ile şehit yakınları ve gaziler de katıldı. Saygı duruşunda bulunulan ve istiklal Marşı´nın okunduğu törende, İskenderun Müftüsü Osman Şekerci şehitlerin ruhu için Kur´an-ı Kerim okudu; ülkenin birlik, beraberlik ve selameti için dua edildi. Yöre protokolü şehitlerin kabrine karanfil bırakarak, şehit ailelerin acısını paylaştı.
15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Antakya´da da şehitlik ziyareti yapıldı. Şehitlik ziyaretine Hatay Valisi Rahmi Vali Doğan, Hatay 2. Hudut Alay Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Ahmet Turan Oral, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, vali yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu, Mahmut Hersanlıoğlu ve Salih Altun, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz da katıldı. Şehitlikteki törene katılanlar, şehitlerin mezarlarını ziyaret edip karanil bıraktı ve ailelerle sohbet etti. İskenderun Kaptan Paşa Cami ve Antakya Habib-i Neccar Camisinde şehitler için Mevlid-i Şerif de okundu. İskenderun´da Kaptan Paşa Cami önünde halka ´lokma tatlısı´ dağıtıldı.

Protokolden gazilere ailelere ziyaret
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, İskenderun protokolü kentteki gazi ailelerine ziyaret etti. Protokol, 15 Temmuz gazisi Cem Aşkın ve Kadir Bolattürk ile gazi Gökhan Çam´ın ailesini ziyaret edip, babası Sadettin ve annesi Delal Çam´la sohbet etti. Ziyarete, kaymakam Yönden ve blediye başkanı Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Kireçtepe, Cumhuriyet Başsavcısı Çelikkol, İSTE Rektörü Türkay Dereli, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı ve Şehit Ahmet Tor Kışlası Komutanı Albay Ragıp Taygan, İskendedun Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay da katıldı. Ziyarete katılan protokol, şehit aileleriyle sohbet etti; şehit ve gazi ailelerinin yanlarında olduğunu belirtti. Ziyaretlerde konuşan belediye başkanı Tosyalı, “Onların hatıralarını canlı tutmak ve ailelerine sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bu devletin, bu milletin birlik ve beraberliği daim olacaktır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde tanka, topa, tüfeğe, silaha karşı durarak, o hainleri bertaraf eden, devletin birlik ve bekası için şahadet şerbeti içen bütün şehitleri rahmet ve minnetle anıyoruz. Ülkemizi parçalamak isteyenlere cevabı 15 Temmuz´da hep birlikte verdik. Bu vatan uğruna canlarını feda eden kardeşlerimizi, gazilerimizi, 15 Temmuz´u unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız´ değerlendirmesini yaptı. Hatay Valisi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan da 15 Temmuz´daki darbe girişiminde şehit olan Ahmet Kara´nın ailesini ziyaret etti. Doğan, Hatay 2. Hudut Alay Komutanı Albay Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, MKÜ Rektörü Kaya Defne, Kaymakamı Şengök, İl Jandarma Komutanı Albay Ertekin, İl Emniyet Müdürü Karabörk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sandıkçı´nın da katıldığı ziyarette, 'Onların hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Şehidimize Allah´tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Ailesine sabırlar diliyorum' dedi ve şehidin babası Çoşkun Kara´ya Kuranı Kerim ve üzerinde şehidin resmi olan bir tablo hediye etti.

 

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22