15 Temmuz´un kadınları anıldı

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ve AileHatay İl Müdürlüğü ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Hatay Temsilciliği işbirliğiyle '15 Temmuz´un kadın kahramanları” konu

GÜNCEL 18.07.2018 12:29:23 0
15 Temmuz´un kadınları anıldı

Nesrin Geyik/İskenderun

Şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan konferansta, Tosyalı Camii İmam Hatibi Recep Ateş de Kuran-ı Kerim okudu, 15 Temmuz´un kadın kahramanları konulu sinevizyon gösterisi de yapıldı.
Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Olcay Özkaya Duman, konferansta, kadının tarihteki yeri ve önemini, kadının toplumsal hayatta edindiği yerin yanı sıra tarihimizdeki üstün zaferlerde de imzası olduğu örneklerle anlattı.
Kaymakamı Soytürk de şun değerlendirmeyi yaptı: “Ülkemizin ve milletimizin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içinde yuvalanmış hain bir grup, emir-komuta zinciri dışına çıkarak darbe girişimi başlatmıştır. Fethullahçı terör örgütü üyesi oldukları anlaşılan bu grup, uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla, silahlarla devle kurumlarımıza ve milletimize karşı hunharca saldırıya geçmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın öncülüğünde, Başbakanımız Binali Yıldırım´ın gayretleriyle, siyasi parti genel başkanları, ordumuzun sağduyulu vatanperver komutanları, askerimiz, polisimiz, milletimizle bir bütün olarak hainlere karşı mertçe, dik durarak, tanklara karşı göğüslerini siper ederek, canları pahasına hain kalkışmayı engellemiş ve devlet-millet bütünleşmesiyle tarihe altın harflerle nakşedilecek bir zafere imza atmışlardır. Menfur darbe girişiminin ilk haber alındığı andan itibaren kararlı bir duruş sergileyerek istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna mücadele veren, bu uğurda şehitlik yâda gazilik mertebesine ulaşan güvenlik güçlerimiz ve kadirşinas halkımız ile bu darbe girişiminin bozguna uğratılmasının ardından ülkemiz genelinde olduğu gibi kentimizin meydanlarında demokrasi nöbeti tutarak milli iradeye sahip çıkan aziz milletimizin tüm fertlerine, güvenlik güçlerimize, tüm kurum ve kuruluşların yetkililerine, siyasi iradeye, sivil toplum kuruluşlarına basınımızın güzide temsilcilerine, yediden yetmişe herkese şahsım ve kurumum adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.'
Hatay Çalışma ve Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürü Sandıkçı da “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz bu kalkışmayı, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştır. Türkiye´yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğramışlardır. Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize ve aydınlık geleceğimize karşı yapılmıştır. 15 Temmuz gecesi 251 şehidimizden 11´i kadın ve 1440 gazimizin 116´sı kadındır. Darbeci askerlerin açtıkları ateşe karşı bir an bile tereddüt etmeden geride eşlerini, evlatlarını ve diğer sevdiklerini bıraktılar. Cuntacılara karşı en ön saflarda tanklara ve kurşunlara göğüslerini siper ettiler. Vatan sevgisi ve cesaretleriyle Türk ve dünya tarihine isimlerini altın harflerle yazdırdılar, Türk demokrasisinin kurtarılmasında önemli rol oynadılar, gelecek kuşaklara onurlu bir miras bıraktılar. Vatanı, ezanı, bayrağı için gözünü kırpmadan şehadete yürüyenlerin bizlere emanetleri olan şehit ailelerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak az. Onlara onurla hizmet etmeye, her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz' dedi.
AKP Hatay İl Başkanı Güler ise “15 Temmuz gecesi sokaklara çıkarak vatanını ve milletini canı pahasına savunan milletimiz bütünüyle gazidir” dedi. Konferansın açılışında konuşan KADEM Hatay İl Temsilciliği Başkan Yardımcısı Bakır, 'Her defasında kadınıyla, erkeğiyle bu vatan için seve seve mücadele ettik. Canımızı feda ettik. Çünkü kimseye verecek bir karış dahi toprağımız yoktur. 15 Temmuz Fetö darbe girişimiyle Türk milletinin özgürlüğüne, hayallerine, geleceğine prangalar vurmak istediler. Ancak bilmezler mi bu büyük milletin damarlarındaki asil kanda, bağımsızlık ve özgürlüğün mevcut olduğunu? Tarihimizden de nasiplerini almamış bu gafiller. Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldızın Hunlar´dan, küllerinden doğan Göktürk´lerden, üç cihana hükmetmiş Osmanlı´dan oluştuğunu da mı bilmezler? 15 Temmuz hain darbe girişimi günü Cumhurbaşkanımızın sokaklara inin çağrısıyla, bu millet gözünü kırpmadan, ellerinde Kur´an larla, Türk bayraklarıyla sokaklara indiler. Kahraman kadınlarımız, vatan, millet, bayrak sevgisi ile peki kimlere karşı hayatlarını hiçe sayarak bedenlerini siper ettiler. Kahraman kadınlarımız cesur mücadeleleriyle Nene Hatun´u, Şerife Bacı´yı, Kara Fatma´yı aratmadılar. O kara gecenin sonunda, yiğitçe mücadele eden kadınlarımızın 10´u, kurşunlara karşı göğüslerini siper ederek şehit oldular. Binlerce gazimiz oldu. Şehit kadınlarımızın birçoğu aynı zamanda anneydi. Bunlar; Ankara Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı´na yönelik saldırıda polislerimizden Zeynep Sağır, Sevda Güngör, Kübra Doğanay, Demet Sezen, Cennet Yiğit ve Gülşah Güler, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde; Ayşe Aykaç, Sevgi Yeşilyurt, Esenlerde; Türkan Türkmen Tekin, Genel Kurmay Başkanlığı Önünde; Yıldız Gürsor şehit olarak Nene Hatundan devraldıkları sancağı yere düşürmediler” diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00