152 hekim adayı mezun oldu

MKÜ Tıp Fakültesinin birincisi İskenderun´dan

EĞITIM 25.06.2019 11:24:51 0
152 hekim adayı mezun oldu

İskenderun/SES

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesinde eğitimini tamamlayan 152 hekim adayı düzenlenen törenle mezun oldu ve diplomalarını törenle aldı. Yeni mezun hekimler Sağlık bakanlığının yapacağı atama ile göreve başlayacak.
MKÜ Tayfur Sökmen Kampüsü Amfi Tiyatro Alanında düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan dönem birincisi İskenderunlu Ali Rıza Gündüz, eğitim süreci boyunca yanlarında bulunan ve desteklenlere teşekkür etti. Gündüz, mezuniyet kütüğüne dönem levhasını da çaktı.
Mezun olan hekimlere seslenen Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Önlen, '150 bin hekimin aktif olarak faaliyet gösterdiği bir alanda başarılı olmak isteniyorsa, insanlar sürekli okumalı, yenilenmeli ve hedefler koymalıdır” dedi. MKÜ Rektörü Hasan Kaya da “Tıp Fakültesi, uzun ve meşakkatli bir eğitim sürecini gerektiriyor. Hekimlik mesleği kolay bir meslek değildir. Sürekli bir gelişim içerisinde olmak gerekir, sürekli okumalısınız, literatürü takip etmelisiniz. Burada çok kaliteli bir eğitim veriyoruz, ondan sonrası öğrencilere düşüyor. Eğitimin yanında dürüst, ahlaklı, vatanını milletini seven, kendi toplumuna örnek bireyler olarak yetişmeniz gerekiyor. Biz ailelerden gençlerin sadece öğrencilik yıllarında değil; meslek hayatlarında da yanlarında olmalarını bekliyoruz' dedi ve dönem birincisi Ali Rıza Gündüz´e diplomasını verdi. Akademisyenler ve hekimler ve öğrenci ailelerinin de katılıdğı törende,yeni mezun hekimlere diplomaları törenle verildi, mezun olan hekimler de Hipokrat yemini etti ve keplerini havaya atarak, mezuniyetlerini kutladı. MKÜ, mezuniyet törinine katılanlara ´mezuniyet pilavı´ı ikram etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57