16 yılda restorasyon süreci tamamlandı

AKP Hatay milletvekili adayı Abdulkadir Özel, partisi AKP´nin 16 yıllık iktidarında restorasyon sürecinini tamamlandığını, 24 Haziran sonrası şahlanan birt ürkiye görüleceğini savundu.

SİYASET 3.06.2018 14:06:37 0
16 yılda restorasyon süreci tamamlandı

Akın Bodur

Türk Sağlık Sen İskenderun Temsilciliğine yaptığı ziyarettei konuşan AKP adayı Özel, ilk orta ve lise öğrenimini İskenderun´da, hukuk eğitimini Ankara Üniversitesinde aldığını ifade etti. Hatay Milletvekili ve AKP adayı Hacı Bayram Türkoğlu, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve partilileri ile birlikte yaptığı ziyarette konuşan Özel, 'Sağlık Sen´i, Filistin´den Arakan´a, Myanmar´dan Doğu Kürdistan´a kadar dünyanın birçok yerinde yaşanan zulümlere katliamlara sessiz kalmayan, bunun yanı sıra Türkiye´de insan hakları ve özgürlükleri ile ilgili yaşanan antidemokratik uygulamalarda her zaman sahalarda meydanlarda gür bir şekilde bu haksızlıkların, hukuksuzlukları haykıran bir sendika olarak gördük. Mensubu olduğu konfederasyonun bundan sonra da uzun yıllar bu haksızlık ve hukuksuzların karşısında duracağını biliyorum' dedi.
24 Haziran seçimlerini çok önemli bir viraj olarak tanımlayan Özel, şunları söyledi: '24 Temmuz´da (Haziran´da) öyle bir seçim yaşayacağız ki bu diğerlerine benzemez dediğimiz seçimlerin, tamamının finalidir. Bu seçim hakikaten diğer seçimlerin tamamından daha önemlidir. Adalet ve Kalkınma Partisi 2002´de iktidara geldi. Fakat genel başkanımızı parlamentoya sokamadık. Ancak bir ilde tekrarlanan seçim sonucunda parlamentoya girebilme imkânı buldu.O dönemde koalisyonlardan bunalan halkımız; istikrar, güven, refah, büyüme,kalkınma ve istihdam istedi. O güne kadar koalisyonlarla ödenemeyen maaşları, halkımızın yaşadığı durumları, hatta maaşlarını almadığı için polislerin Ankara Tandoğan´da silahlarını havaya kaldırarak eylem yaptıklarını hatırlarsınız. Sokağa atılan yazar kasaları hatırlarsınız.3 Kasım 2002´de yapılan seçimin ardından Anadolu İhtilal´ini gerçekleştirdik. 2002´de yapılan Anadolu ihtilali, birilerini hiçbir zaman mutlu etmedi. Ve o günden itibaren milli irade gerçek anlamda sandıktan çıktı. Fakat birileri bundan hiçbir zaman mutlu olmadı. Yerli ve küresel odaklarla bu ihtilale mani olmaya çalıştı.'
15 Temmuz darbe girişiminde Hatay´da huzursuzluk çıkarma girişiminin başarılı olmadığını savunan AKP adayı Özel, “Oyunlarını boşa çıkardık. Bundan sonra da devletimizin gücü milletimizin bekası ile huzurumuza dikilen gözler oyulacak, uzanan eller kırılacak, başımıza çorap örmeye çalışanların yuvaları darmadağın edilecektir” deiye konuştu ve darbe girişiminin Fırat Kalkanı Operasyonu ile kırıldığını, Zeytin Dalı Harekâtı ile de terör yuvalarının dağıtıldığın, benzer girişimlerin de asla başarıya ulaşamayacağını söyledi.

Dingil: Seçimlerden başarılı şekilde çıkacağız
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kamu kurum ve kuruluşlar ile her zaman diyalog halinde olduklarını ifade etti. TBMM´nin 27. dönem AKP Hatay milletvekili adayları Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Güven, Nazlı Ecrin İnan ve partisi AKP´nin İskenderun ilçe başkanı Bestami Bilgili ile birlikte İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Nüfus Müdürü Pınar Açıkgöz, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, PTT Çarşı Şube Müdürü Bekir Varlı ve SGK Müdürü Bilal Er´i ziyaret eden Dingil, ziyaretlere ilişkin şu değerlendirmede bulundu: 'Cumhurbaşkanımız ve partimizin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkemiz eğitimden sağlığa ekonomiden eğitime birçok alanda önemli hizmetleri hayata geçirdi. Bu hizmetlerin artarak devamı için 24 Haziran seçimleri çok önemli. Bizler her zaman halkımıza hizmet için çalışıyoruz. Halkımız hizmetin en güzeline layık” dedi. dingil, partisinin 24 Haziran seçimlerden başarılı çıkacağını da ifade etti.

Güzelmansur´dan muhtar ziyareti
CHP Hatay milletvekili adayı Mehmet Güzelmansur da Antakya Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kuyulu Mahalle Muhtarı Semir Yoğurtçu´yu ziyaret etti. Ziyaretlerde konuşan Güzelmansur, 'Hatay´ın 2011 yılından itibaren sorunları yıllar geçtikçe arttı. Hatay, Türkiye´nin gözbebeğidir. Hatay ekonomisi iyi olursa, Türkiye ekonomisi de çok iyi olur. Hatay ekonomik yönden çok sıkıntılar yaşamaya devam ediyor. Hatay ekonomisi kötü olursa, Antalya´da turizm sektörü, İstanbul´da bulunan yatırımcı etkilenir. Hatay´ı düzlüğe çıkarmak için gerçekleştireceğimiz politikalarla yaşadığımız sıkıntıları çözeceğiz. 24 Haziran´da milletimizin vereceği kararla birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde iktidara doğru yürüyoruz' dedi.

SP: Hatay´da ikameti olmayanlar aday oldu
İskenderun´da bazı ziyaretlerde bulunan Saadet Partisi Hatay milletvekili adayı Necmettin Çalışkan, eskiden otel lobilerinin vekilleri olduğunu, şimdilerde ise otel odalarının vekilleri bulunduğunu ve bazı adayların tepeden inme geldiğini, bu adayların Hatay´da ikametlerinin bile olmadığını söyledi. Çalışkan, “Soruyorum aday olduğu ilde bu kadar ilgisiz adamların hayrı ne olar?' diye sordu.

´16 yılda, hangi ekonomik politikayı uygulayacaktı da uygulayamadılar´
İskenderun´da Esnaf Odaları Birliği Başkanı Uğur Fırat ve oda başkanları, İTSO, İHH İskenderun Temsilcisi Ahmet Yetim, Memur-Sen ve İlim Yayma Cemiyetini, partisi SP´nin milletvekili adayları Halil Çelik, Atila Erol, Yusuf Çiçek, Ramazan Öksüz, Mehmet Aydoğan, Uğur Ural, SP Hatay İl Başkanı Hamza Çalışkan, Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi SP üyesi Beşir Candan ile birlikte ziyaret eden Çalışkan, seçim kararı alındığından beri ekonomik dengelerin alt üst olduğunu anımsattı. 'Tabi bu tablo yeni değil, 15 yıllık politikaların bir neticesi' diyen Çalışkan, şunları söyledi: 'Ülke ekonomisinin üreten değil rant ve tüketime dayalı olmasının sonucu olarak her yıl milyarlarca dolar cari açık veriyor. Evet, IMF´ye borç sıfırlandı ama borç sadece İMF´ye yoktu. 453 milyar dolar dış borçla bugün karşı karşıyayız. Her yıl ortalama 50 milyar TL sadece faize ödeniyor. Ama neticede bir zaman gelir patlak verir. Ve bugün bunun yansımaları görülmeye başladı. Her şeyi satarak bu borcu kapatmaya çalışıyorlar, ancak borç o kadar çok ki satarak karşılanmıyor. Yapılan yol, köprü, havaalanı, adliye sarayı, cezaevi gibi göze hoş gelen ama üretime yönelik olmayan bu yatırımlarda borca yapılıyor. Bunlara karşı değiliz ama keşke önce üretime yönelik fabrikalar açılsa sonra bunlar borçsuz yapılsaydı. Şimdi ekonomiyi düzelteceğiz, faizi düşüreceğiz falan filan vaatlerde bulunuyorlar. Zaten 16 yıldır iş başında olan bir yapı, hangi ekonomik politikayı uygulayacaktı da uygulayamadı, diye sormak lazım.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,81% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2457,60% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00