'16 yıldır sorunları çözemeyen iktidar, inandırıcı olmaz'

Hatay Büyükşehir, İskenderun ve Antakya belediye başkanları, 24 Haziran seçimlerine ilişkmin değerlendirmede bulundu.

SİYASET 23.06.2018 11:20:00 0

İskenderun/SES

CHP´li HBB Başkanı Savaş, 16 yıldır sorunları çözemeyen iktidar, inandırıcı olamayacağını ifade ederken, AKP´li İskenderun Belediye Başkanı Dingil de 'Son 16 yılda Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın liderliğinde ülkemiz sanayisinden, turizme birçok alanda gerçekleştirdiği yatırımlar ile Dünya´da adından söz ettirir duruma geldi' dedi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 24 Haziran´ı kafaların çok karışık olduğu bir seçim olarak niteledi. HRT´de yayınlanan bir programa katılan Savaş, 'İnsanlar kendilerini ifade etmekten de çekiniyor. İktidarı savunan insan sayısı eskisi kadar sert savunamıyor. Bu da iktidarın aleyhine olan bir durum. İktidar olmak istiyorsanız kendi içinizdeki mücadeleden çok ülkeniz ve şehrinizin mücadelesine omuz vermek zorundasınız. Bunun için de insanlarımızın güveni ve beklentilerinin karşılanması lazım” dedi. Savaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: '16 yıldır iktidar olan, anayasayı değiştirebilecek olan ve en önemli sorunları çözemeyen bir parti halen sorunları çözememişse inandırıcı olma şansları olmaz. İktidar kendilerini seçimde samimi görebilir. Sizin kendinizi gördüğünüz gibi algılamanız pek bir şey ifade etmez. Toplumun sizi nasıl algıladığı ve anladığı da çok önemli. 16 yıldır sağlık, ekonomi ve hukuk sistemi daha da kötü bir duruma geldiyse ve dış politikada dostunuz kalmadıysa burada bir problem var demektir. Şu anki seçim ekonomik anlamda Türkiye´nin gelmiş olduğu durumdan dolayı yapılıyor. Bu iktidarın bu ekonomiyi sürdürme şansı yok. Ekonomi her şeyin mihenk noktası' dedi; demokrasi ve parlamenter sistemden yana olduğunu söyledi. Savaş, katıldığı bir başka programda ise 'Siyaset tüm toplum için yapılır. Siyaset sadece partidaşların için yapılmaz. Türkiye kendi geleceğini seçeceği önemli bir seçime giriyor. Sonuç ne olursa olsun Türkiye kazansın. Görünen o ki Muharrem İnce seçimde ipi göğüsleyecek. Artan bir sinerjiyle çalışmalarına devam ediyor. İnce, kadrosunu donanımlı, deneyimli, devlet terbiyesi olan, ruhunu kinle, intikam duygularıyla bezemeyen kişilerden seçecektir. Türkiye´de her ferdin, her görüşün, her rengin kucaklanmaya ihtiyacı var' değerlendirmesini yaptı.

Dingil: Projeleri AK Parti yapmak isterken onlar durdurmak istiyor
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 24 Haziran seçimlerinin ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Dingil, “Son 16 yılda Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın liderliğinde ülkemiz sanayisinden, turizme birçok alanda gerçekleştirdiği yatırımlar ile Dünya´da adından söz ettirir duruma geldi. Ülkemiz mazlum coğrafyaların umudu oldu.Pazar günü yapılacak olan seçimler bu güven ve istikrar ortamının korunması için çok önemli. Ak Parti hükümetleri yurt içinden ve yurt dışından gelen her türlü engellemelere rağmen ülkemizi bölgemizin lider ülkesi haline getirdi. 24 Haziran Seçimleri ülkemiz için büyük önem taşıyor. AK Parti yapmayı vaat ediyor, diğerleri yıkmayı vaat ediyor. Ak Parti büyük projeleri hayata geçirmeyi vaat ediyor, diğerleri durdurmayı. Ak Parti Türkiye´nin mega projeleri olan yerli arabayı, Dünyanın en büyük havalimanını, Kanal İstanbul´u yapmak istiyor diğerleri ne gerek var diyor. Ülke menfaatine, millet hayrına olan tüm projeleri AK Parti yapmak isterken onlar durdurmak istiyor. Bunları düşünerek bu aziz milletin en doğru kararı vereceğine inanıyor, seçimlerden zaferle çıkacağımızı belirtiyorum' değerlendirmesini yaptı.

Kimyeci: Seçim, dönüm noktası
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci de 24 Haziran seçimleri kapsamında Bağrıyanık Mahallesinde ziyaretlerde bulundu. Kimyeci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın açıkladığı seçim beyannamesi, hedefler ve Hükümetin icraatları hakkında bilgilendirmede bulunduğu mahalle ziyaretinde, 24 Haziran seçimlerini Türk milletinin dönüm noktası olarak ifade etti. Kimyeci, '24 Haziran seçimlerinde hedefimiz bu güne kadar alınanlardan rekor bir oy almak. AK Parti olarak milletimizin yüzde yüzünün teveccühüne nail olmak. AK Parti ülkemizin tüm meselelerini bilen ve çözüm noktasında her daim cesaretle adım atan bir Türkiye partisi. Türk milletinin tamamını bir ve bütün kabul ederek aynı seviyede görmek suretiyle, yaşamın her alanında mevcut konumundan daha iyi bir noktaya ülkemizi ve milletimizi getirme noktasında bir çaba içerisindeOeğerlendirmesini yaptı.

 


Anahtar Kelimeler: lütfü savaş

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04