16 aday projesini sundu, HBB sadece birini açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve 15 ilçenin belediye başkan adaylarının projeleri, Antakya'da tanıtıldı.

SİYASET 20.03.2024 16:09:00 0
16 aday projesini sundu, HBB sadece birini açıkladı

16 aday projesini sundu, HBB sadece birini açıkladı

İskenderun/SES
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve 15 ilçenin belediye başkan adaylarının projeleri, Antakya'da tanıtıldı. Sunumlu 'Proje Tanıtım Toplantısı’ Antakya'daki HBB Amfi Tiyatroda yapıldı.
6 Şubat depremi sonrası ‘Hatay Planlama Merkezi’ni kurduklarını ifade eden HBB Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş, üniversiteler, yüzlerce bilim insanlarıyla çalışıp kentin “İyileşme Rehberi”ni hazırladıklarını ifade etti.

HBB, 7 bin 643 konut yapacak 


Hatay’ın plansız kentsel yayılma, tarihi kent kimliğinin yok olması, kültürel mirasın korunamaması, kentteki çeşitliliğin yok olması, doğal çevre, arazi spekülasyonları ve mülkiyetin el değiştirmesi gibi risklerle karşı karşıya olduklarını bilimsel yöntemlerle tespit ettiklerini anlatan Savaş, HBB'den yapılan açıklamada şunlara yer verildi: "Bu riskleri görerek iyileştirici, onarıcı ve afetlere dirençli şehircilik yaklaşımı geliştirdik. Toplamda 32 strateji, 117 eylem planı hazırladık. Mekansal, ekonomik, toplumsal ve ekolojik iyileşme ile çok daha bütüncül, dirençli bir Hatay için çalıştık. İlk etapta, depremin büyük yıkım yarattığı, Antakya, Defne ve Kırıkhan'da arsa tahsisi ve projelendirmesini tamamladık. Binlerce konutun temelini çok kısa bir sürede atacağız.Konutları öncelikle depremden önce evi bulunmayan bu nedenle hak sahibi olamayan, yeni evlenen ve dezavantajlı grupların faydasına sunacağız. Konutlar konforlu, güvenli ve sağlıklı sitelerden oluşacak. Antakya’da ayrıca Hollandalılar ile birlikte hibe ve kredi kaynağı ile 450 konut ve 84 ticari alan yapacağız. Antakya’nın Saraycık ve Günyazı mahallelerinde toplam 959 daire, Akasya ve Saraykent Mahallelerinde 2.340 konut ve 157 işyeri, Defne'nin Çekmece ve Esentepe mahallelerinde 3.334 daire ve 250 ticari alan, Kırıkhan’da 560 konut olmak üzere ilk etapta 7 bin 643 dairenin temellerini atacağız. Depremin yoğun yıkımlara sebep olduğu diğer ilçeler Samandağ, İskenderun, Arsuz ve Hassa’da arsa çalışmaları sürdürüyoruz. İkinci etabı da bu ilçelerde yapacağız. Bunları da tamamladığımızda on binlerce konutu, Hataylıların kullanımına sunmuş olacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın, şehrimizin ışıklarını tek tek yakacağız. Sosyal konutların büyük bölümünün HBB arazileri üzerine yapılacağız. Bilgimiz, tecrübemiz ve Hatay’ın sorunlarına hakimiyetimiz ile şehri yeniden ayağa kaldıracak, Hatay’daki umutları yeniden yeşerteceğiz. Büyükşehir belediyesinin ve ilçe belediyelerinin projelerini hayata geçeceğine inanıyorum."  


 

Hatay’ın her ilçesine kreşler, etüt merkezleri, spor kompleksleri yapacaklarını, sahildeki ilçelerde içinde engelliler için de düzenlemeler olan yeni sahil plaj alanları oluşturacaklarını belirten Savaş, “Kent içi ulaşım için 50 yeni belediye otobüsü alacağız. Katı atık transfer istasyonları, pelet katı yakıt üretim tesisi, ilçelere modern mezarlık kompleksi, hayvan borsası mezbaha kompleksleri, iki adet çok amaçlı soğuk hava deposu, sebze-meyve hal kompleksleri ve modüler çelik spor kompleksleri inşa edeceğiz. Emekli ve yaşlılar için okuma odaları, hobi merkezleri, atölyelerin bulunacağı, işletmesini belediyenin yapacağı sosyal tesisleri ilçelere kuracağız. Bakıma muhtaç büyüklere gıda, ilaç desteğinde bulunacağız. Emeklinin, yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması uygulamasını devam ettirecek. Onlar için tur organizasyonu, çeşitli etkinlikler düzenleyerek yaşlıların evlere, konteynerlere hapsolmasını engelleyeceğiz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: projesini sundu sadece birini açıkladı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19