16 mahallede Can Atalay için oturma eylemi

Tahliye edilmediği için görevine başlayamayan Can Atalay için İskenderun, Defne, Antakya ve Samandağ ilçelerine bağlı 16 mahallede oturma eylemi düzenlendi.

SİYASET 6.07.2023 19:50:00 0
16 mahallede Can Atalay için oturma eylemi

Atalay’ın tahliye edilmemesine tepki gösteren Hataylılar, şehrin 16 ayrı noktasında eş zamanlı olarak oturma eylemi düzenledi. İskenderun’daki eylemde basın açıklaması okuyan Hatice Türker, “Halkın ve Meclis'in iradesi gaspediliyor, milletvekilimiz Can Atalay hala Silivri'de esir tutuluyor” dedi.

Türker şöyle konuştu: Anayasa’nın 83.maddesine göre çoktan serbest bırakılması gerekirken 53 gündür milletvekilimiz tutsak ediliyor ve görevini icra edemiyor. Konu, tartışmaya dahi açık değildir. Hukuki açıdan hiçbir tartışma konusu olmadan Can Atalay’ın bir dakika dahi cezaevinde tutulmaması gerekiyor. Bizler yıkılan evlerimize, hayatlarımıza rağmen bugün çadırlarımızdan çıkıp sesimizi herkese duyurmaya geldik. Bütün bu çileleri çekmemize neden olan ise Anayasa Yüksek Mahkemesi’ni tanımadığını söyleyen tek adam rejimidir. Sonuç olarak, taleplerimiz yerine getirilene ve halkımızın iradesinin gasbına son verilip Milletvekili Can Atalay serbest bırakılana kadar depremle yıkılan kentimizi yeniden inşa etmek, yaralarımızı sarabilmek, haklarımızın korunması ve adaletin sağlanması için mücadeleye devam edeceğiz.”

Depremin üstünden 150 gün geçmesine rağmen hala zorluklarla mücadele eden bir kentte, Milletvekili Can Atalay'ın serbest bırakılmasının, halkın umut ve dayanışma kaynağı olacağını vurgulayan Türker, “Hatay halkının iradesi, demokratik süreçte hak ettiği değeri görmelidir. Bizler, Hatay halkı olarak, bu talebi dile getirmek ve kamuoyunun dikkatini çekmek için her geçen gün sesimizi daha da yükselteceğiz. Depremin üstünden tam 150 gün geçti. Hatay halkı olarak hala çadırlarda veya konteynerlerde yaşamaya çalışıyoruz. En temel sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek olanaksız hale gelmiş durumda. Birçok depremzede iş yeri yıkıldığı ve hala iş bulamadığı için geçim derdiyle karşı karşıya. Göstermelik eğitim faaliyetlerinin yetemediği ortada ve çocuklarımız eğitim haklarından bu şekilde mahrum bırakılıyor” diye konuştu.

Enkazlardan çıkan molozların izole edilmiş alanlara taşınması gerekirken yaşam ve tarım alanlarının yanına dökülmesini eleştiren Türker, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yıkım esnasında yıkım alanından toz yayılmasını engellemek için su tutmayı, kamyonlardan tozlar yayılmasın diye üstünü bile örtmeyi çok görüyorlar. Yaşadığımız alanlarda haşerelerden, yılanlardan, akreplerden, sineklerden korunmaya çalışıyoruz. Temiz suya erişim hala çok zor. Ve daha insanca yaşamdan uzak yaşam koşullarının dayatıldığı birçok mesele var. Hatay halkı olarak bizler yaşamaya çalışırken; seçilmiş milletvekilimiz Can Atalay bizlerin mecliste sesi olacak, hukuki süreçlerde savunucumuz olacak, şehrimizi beraber inşa edeceğiz. Bizlerin haklarının artık gaspedilmesini istemiyoruz, sözümüze ve sorunlarımıza kulak tıkanmasını istemiyoruz.”


Anahtar Kelimeler: mahallede Atalay oturma eylemi

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00