17 mahalle karantinada

Koronavirüs vakaları artıyor.

GÜNCEL 6.11.2020 13:25:17 0
17 mahalle karantinada

Akın Bodur/İskenderun

Koronavirüse yakalanan kişi sayısındaki artış, Hatay´da da görülüyor. Samandağ´da bazı binaların karantina alınmasının ardından Antakya´da 10 mahalle, Kırıkhan´da ise 7 mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Antakya´da 10 mahallede kanrantina uygulaması
Antakya Kaymakam Mustafa Harputlu başkanlığında olağanüstü toplanan ilçe Hıfzısıhha kurulu, kentin 10 mahallesinde karantina kararı aldı. Karantina kararı alınan mahallelerin, Saraykent, Akasya, Ovakent, Esenlik, Gazi, Akevler, Akasya, Odabaşı, Altınçay ve Madenboyu olduğu ve bu mahallelerin bazı cadde ve sokaklara griiş çıkışlar 14 gün süreyle polis kontrolünde yapılmasına karar verildi.

Kırıkhan´da 7 mahallede karantina
Kırıkhan Hıfzısıhha Kurulu ise kaymakamı Mahmuthan Arslan başkanlığında yaptığı olağanüstü toplantıda, kentin 7 mahallesinin karantinaya alınmasını kararlaştırdı. Karara ilişkin Kırıkhan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, '05.11.2020 Perşembe günü ilçe kaymakamı Mahmuthan Arslan başkanlığında olağanüstü toplanan ilçe hıfzısıhha kurulu yaptığı toplantıda Ceylanlı Mahallesi, Bektaşlı Mahallesi, Karadurmuşlu Mahallesi, İçada Mahallesi, Baldıran Mahallesi, Baldıran İskanı mevkii ve Kodallı Mahallesinin karantinaya alınmasını kararlaştırdı. Bu mahalleler, 05.11.2020 tarihinden itibaren 14 gün süresince 18.11.2020 tarihi dahil olmak üzere karantina altına alınmıştır. Karantina altına alınan yerlerde kamu görevlileri ve kamu hizmeti yapan personelin haricinde acil sağlık halleri dışında mahallelere giriş ve çıkışlara müsaade edilmeyecektir. Mahalle içerisinde her türlü toplu etkinlik (düğün, nişan, kına gecesi, asker uğurlama, toplu taziye vb.) yukarıda belirtilen süre içerisinde yasaklanmıştır. Mahallelerdeki acil sağlık hizmeti 112 Acil Ambulans ekipleriyle sağlanacak Acil olmayan sağlık hizmetleri ise aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarınca verilecek. Mahallelerdeki vatandaşlarımızın diğer lojistik ihtiyaçları ise Kırıkhan Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Kırıkhan Kaymakamlığı Vefa Destek Grupları ve Kolluk Kuvvetleri Koordinasyonu ile giderilecektir. Mahallerde bulunan resmi ve özel tüm eğitim-öğretim kuramlarının faaliyetleri 14 gün süresince durdurulmuştur. Eğitim ve Öğretim faaliyetleri uzaktan eğitim ve öğretim şeklinde devam ettirilecektir. Mahallenin dışardan lojistik ihtiyacını karşılayan toptancı, fırıncı vb. ticari faaliyet sahiplerine kısa sürede işlerini tamamlamaları şartıyla giriş ve çıkışlarına müsaade edilecektir. Özel sektörde çalışan mahalle sakinleri kuramlarından alacakları ‘işyerimizde aktif görev yapmaktadır´ yazan belge ve iş yerinde çalıştığına dair SSK Hizmet dökümü belgesini ibraz ettiği takdirde giriş ve çıkışlarına müsaade edilecek. Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereği idari para cezası uygulanmasına, Türk Ceza Kanununun 195. ve 206. maddeleri kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, oy birliği ile karar verilmiştir' ifadesine yer verildi.

Validen Covid-19 tedbirleri toplantısı
Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında, koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında, Vvdeo konferans sistemi üzerinden kaymakamlarla toplantı yapıldı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, toplantıda konuşan vali Doğan, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında gelinen aşamada başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere, maske, temizlik ve mücadele kapsamında dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çekti, kaymakamların denetimlerin başında bulunmalarını istedi ve ilçelerde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Hatay Valisi Doğan´ın başkanlığındaki toplantıya, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat da katıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00