173. yıl kutlaması

İskenderun Emniyet Müdürlüğü personeli, Polis teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümünü törenle kutladı. İskenderun Atatürk Anıtı Alanındaki törende, Atatürk´e saygısını ifade eden polis, şehitlerin anısı için de bir dakik

GÜNCEL 11.04.2018 11:51:52 0
173. yıl kutlaması

 İskenderun Emniyet Müdürlüğü binasındaki makamında kutlamaları kabul eden İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, polisliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi, amaçlarının kent ve ülkede asayişi, huzuru ve vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu vurguladı. Hatay Valisi Erdal Ata, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Hatay Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ali Canpolat´ı kabülünde Türk Polis Teşkilatının sürekli kendisini geliştiren, yenileyen bir teşkilat olduğunu, polis teşkilatının da katkısıyla Hatay´ın Türkiye´nin diğer illerinden daha huzurlu ve güvenli olduğunu belirtti.  Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, İskenderun ve Antakya´da da tören düzenlendi.İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Hatay Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ali Canpolat, törenin ardından Hatay Valisi Erdal Ata´yı makamında ziyaret etti. Vali Ata, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Ata: Kendini yenileyen bir teşkilat
Türk Polis Teşkilatının sürekli kendisini geliştiren, yenileyen bir teşkilat olduğunu ifade eden Vali Ata, “Türk Polis Teşkilatı, kuruluşundan günümüze kadar gerek Osmanlı döneminde gerekse Cumhuriyet döneminde ülkede huzurun sağlanması, vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve kanun hakimiyetinin sağlanması konusunda azami gayreti gösterip gece gündüz demeden mesai mefhumu gözetmeden görev yapan bir teşkilat. Bugün başarılarıyla, dünyadaki en gelişmiş ülkelerin polis teşkilatlarıyla çok rahatlıkla kıyaslanabilecek bir düzeye gelmiştir. Başta il müdürümüz olmak üzere, sizleri kutluyorum” dedi.
Hatay´da 450 bine yakın Suriyelinin yaşadığını, Suriye ile 911 kilometrelik sınırın 188 kilometresinin kentte olduğunu anlatan Ata, 'Böylesi bir ortamda bu kent, çok rahatlıkla söyleyebilirim Türkiye´nin diğer illerinden daha huzurlu ve güvenlidir. Bunu da başta il müdürümüz olmak üzere siz değerli çalışma arkadaşlarımızın çok önemli katkısı olduğuna inanıyorum. Hepinizi tebrik ediyor, gönülde kutluyorum, başarılarınızın devamını diliyorum' şeklinde konuştu.
Polis Teşkilatı´nın 173. kuruluş yıldönümü Dörtyol, Yayladağı, Kırıkhan ve Altınözü ilçelerinde de törenlerle kutlandı.

Karasayar: Güven ve huzur kapısıdır
Hatay Milletvekili TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Emniyet güçlerimiz, ülkemizin ve milletimizin güvenliği için kendi canlarını ortaya koyarak, anayasa ve yasalara sadakatle, hukuka bağlılıktan ayrılmadan, üstün bir vazife anlayışıyla, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, huzur ve refah içinde yaşaması için gece gündüz fedakârca görevlerini ifa etmektedirler. Polis Teşkilatı, vatandaşlarımızın çekinmeden, korkmadan başvurabileceği bir güven ve huzur kapısıdır” dedi.

Balcı kutlamaları kabul etti
İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı da Atatürk Anıtı alanındaki törenin ardından kutlamaları kabul etti. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, polis haftası nedeni ile AKP İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili ile birlikte İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı´yı ziyaret etti. İskenderun gibi güzel bir kentte görev yapmaktan son derece memnun olduklarını ifade eden Zeki Balcı, “Bizler ülkesini, devletini, milletini ve bayrağını seven emniyet teşkilatı olarak 24 saat görev başındayız. İlçemizde yaşayan vatandaşların güven içerisinde olmaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Görevi başındaki polislere ziyaret
Türk Polis Teşkilatının 173.yıl dönümü münasebetiyle Hatay AKP İl Kadın Kolları Başkanı Sabahat Özgürsoy Çelik, İl Gençlik Kolları Başkanı Şaban Kurt ve yönetim kurulu üyeleri polis noktalarını ziyaret ederek görevi başında olan güvenlik güçlerinin haftasını kutladı, görevi başında olan polis memurlarına çiçek takdim etti.

Dudu´dan makam ziyareti
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve ilçe yöneticileriyle birlikte Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. Yıldönümü nedeniyle İskenderun Emniyet Müdürü Zeki Balcı´yı makamında ziyaret ederek kutladı. İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, amaçlarının kent ve ülkede asayişi, huzuru ve vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu ifade etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23