18 Mart temsili katılımla kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümü dün kutlandı, şehitler de törenle anıldı.

GÜNCEL 19.03.2020 11:37:04 0
18 Mart temsili katılımla kutlandı

Nesrin Geyik/SES

 Törenler ilk kez, koronavirüsü gölgesinde, ‘temsili katılımla´ gerçekleştirildi. Dünya genelinde yaygınlaşmakta olan korona (Covid-19) virüs salgınına karşı ülke genelinde yürütülen mücadelenin etkin ve başarı bir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla alınan sosyal izolasyon tedbirleri kapsamında törenler mülki, adli, askeri ve idari erkânından oluşan temsil düzeyindeki heyetin katılımıyla çelenk sunma töreni yapılırken, diğer kutlama ve anma etkinlikleri iptal edildi.
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi´nin 105. yıl dönümü dolayısıyla Antakya Şehitliği´nde düzenlenen Anma törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, 8. Komando Tugay Komutanı Vekili Alb. Uğur Anabal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Dernek Başkanı Hakan Kokusever katıldı. Tören; çelenklerin sunulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı. Ardından Şehitlik Şeref Defteri´ni imzalayan Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan Şeref Defteri´ne şunları yazdı: “Malazgirt´le başlayıp Çanakkale´yle devam eden ve Kurtuluş Savaşı´yla nihayetlenen şanlı destanlarımız göstermiştir ki Türk Milleti inanç, cesaret ve mertlik abidesidir. Necip Milletimiz, Aziz Vatanımızın yılmaz bekçisi olduğunu Sarıkamış´tan Gelibolu´ya, Anadolu coğrafyasına ilahi bir mühür gibi nakış nakış işlemiştir. Son günlerde ülkemizin, bölgesinde güçlü ve güvenli bir devlet olmasından rahatsızlık duyan çevrelerce; huzurumuza, birlik ve beraberliğimize yönelik tehditler ve hain saldırılar gerçekleştirilmektedir. Ancak bütün dünya bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tek yürek halinde mücadele etme azim ve kararlılığındadır.”

İskenderun şehitliğinde anıldılar
İskenderun´daki tören İskenderun Asri Mezarlığındaki Şehitlikte gerçekleştirildi. Şehitlikteki anıta, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği tarafından çelenk sunuldu.

Arsuz töreni kent meydanında
Arsuz Kent Meydanında gerçekleştirilen çelenk sunma töreninde; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Arsuz Temsilciliği tarafından çelenk sunumu yapılmasının ardından şehitlerin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla program son buldu


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00