193 yıllık müessese; Muhtarlık

Muhtarlık müessesesinin kuruluşunun 193., Muhtarlar Günü'nün de 7. yılı törenle kutlanıyor. İskenderun Muhtarlar Derneği, Atatürk Anıtına çelenk sunarak, günü kutladı.

19.10.2022 16:21:00 0
193 yıllık müessese; Muhtarlık

Akın Bodur/İskenderun
İskenderun Atatürk Anıtı Alanında düzenlenen Muhtarlar Günü töreninde çelengi, İskenderun Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Kekeç'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resepsiyonuna katılmak üzere Ankara'da bulunması nedeniyle Kekeç'e vekalet eden Büyükdere Mahallesi Muhtarı Hüseyin Cirdi, iki muhtarla birlikte sundu. 
İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin de katıldığı törende muhtarlar adına günün önemine ilişkin konuşması ise Gürsel Mahallesi Muhtarı Semir Öz yaptı. 45 mahallesi bulunan İskenderun'da tek kadın muhtar olarak görev yapan Savaş Mahallesi Muhtarı Meral Gürlek'in de katıldığı törende konuşan Gürsel Mahallesi Muhtarı Öz, muhtarlık müessesinin kuruluş tarihi olan 19 Ekim'in, dönemin başbakanlığının 19 Ekim 2015 tarih ve 11 sayılı genelgesiyle Muhtarlar Günü olarak kutlanmasına karar verildiğini belirtti. Muhtarlar adına konuşan Gürsel Mahallesi Muhtarı Öz, "19 Ekim 1829 tarihinde kuruluşunu tamamlayan muhtarlık müessesesi, 193 yıldır bu topraklarda varlığını sürdüren, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e taşınan ender kurumlardan biridir" dedi.
Muhtarların hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçildiğini anlatan Öz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Muhtarlar, insanların güvenini kazanmış, kendisini milletine hizmete adayan, fedakar, çalışkan, adil ve hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Muhtarlık, fedakarlık ve aidiyet gerektiren zor bir görev olduğu kadar gönüllülük esasıyla da millete hizmet etmek için bu göreve talip olmakta ve kamu hizmetlerinin etkin ve nitelikli bir şekilde halka ulaştırılmasında yerel idarelerin en önemli hizmet paydaşlığını üstlenmektedir. Muhtarlar, sorumluluk bölgeleri içerisinde altyapı çalışmaları, düğün ve cenaze işlemlerine uzanan çok geniş bir yelpazede vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhattabı olmakta ve görev yaptıkları mahallelerde devletin taşradaki en temel taşı olarak görev ifa etmektedir."
İskenderun Belediyesi ise Muhtarlar Günü nedeniyle kentte görev yapan 45 muhtar ile törene katılan kurum müdürlerine Belediye Doğan Restaurant & Cafe'de (Doğan Gazinosu) kahvaltı verdi. 
Hatay Valisi Rahmi Doğan, Muhtarlar Günü nedeniyle Hatay İl İdare ve Denetim Müdürü Lütfi Şaklar, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü ile muhtarlardan oluşan heyeti makamında kabul etti. Muhtarların gününü kutlayan vali Doğan, “Ülkemizde demokrasimizin temel taşlarından birisi olan muhtarlar, mahallelerinde önemli görevler üstlenerek, vatandaşlarla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Vatandaşların huzur ve refahı için sizlerle birlikte hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz" değerlendirmesini yaptı. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19