199 adrese uyuşturucu operasyonu

Hatay'da uyuşturucu satıcılarına yönelik dün sabah düzenlenen Kökünü Kurutma Operasyonu"nda, 199 adrese yapılan eş zamanlı baskında haklarında gözaltı kararı verilen 117 şüpheli yakalandı.

GÜNCEL 1.12.2022 11:00:00 0
199 adrese uyuşturucu operasyonu

İskenderun/SES
Operasyon sonrası Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi'nde (KGYS) basın açıklaması düzenleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucunun arzıyla mücadeleye ilişkin Hatay'da "Kökünü Kurutma Operasyonu" gerçekleştirdiklerini söyledi. Operasyonun saat 05.00'te gerçekleştirildiğini belirten ve operasyonun teknik takip ve izlemelerle 5 aydır sürdürüldüğü ifade eden Soylu, "441 ekip, 42 özel harekat unsuru, 1.934 personel, 1 helikopter, 2 İHA ve 26 narkotik köpeğinin de içerisinde bulunduğu, 199 ayrı adrese Hatay Cumhuriyet Başsavcılığıyla koordineli şekilde yürütülen bu operasyonda 117 şüphelinin tamamı yakalanmıştır" diye konuştu. Soylu, "Burada yakalanan miktarlar var. Onlar da açıklanır ama bu operasyonda da miktardan ziyade şebekenin çökertilmesi önemlidir" dedi. 
Hatay Valiliği'nin sosyal iletişim sitesinden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: "Bugün sabah 06.00'da düğmeye basılan uyuşturucu ile mücadele 'Kökünü Kurutma Operasyonu', İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vali Rahmi Doğan ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İl Emniyet Müdürlüğünde yaptığı basın açıklamasında; belirlenen 199 adrese yapılan operasyonda 117 şüphelinin gözaltına alındığını, operasyonda emeği geçen vali Doğan, emniyet teşkilatı ve tüm kurumlarımıza teşekkür etti."
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre de İçişleri Bakanı Soylu, operasyona ilişkin şunları söyledi: "Uyuşturucunun Türkiye sınırlarına girmesini sonlandırmak için elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyuyoruz. Bize itimat etsinler, güvensinler. Gece gündüz çalışıyoruz. Özellikle emniyet, jandarma birimlerimiz, sınırda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz hakikaten büyük bir mücadeleyi ortaya koyuyorlar. Kökünü kurutana kadar da bu mücadeleye devam edeceğiz. Çocuklarımızı, nesillerimizi bu melun saldırının hedefi haline getirmeyeceğiz. Avrupa, istediği kadar serbest bırakabilir, istediği kadar beyinlerini uyuşturmak isteyebilir. Biz buradaki bu mücadelemizi aynı anlayışla, aynı inançla kökünü kurutana kadar devam ettireceğiz. Kökünü Kurutma Operasyonu’nun bu yıl 20. kentte gerçekleştirildi ve uyuşturucu, karşılaştığımız en büyük musibetlerden biri. İçinde bulunduğumuz yıllarda şöyle bir gerçekle karşı karşıyayız. Avrupa, uyuşturucuyla mücadelede pes etmiştir ve birçok ülkesinde uyuşturucu kullanımını bazen bazı alanlarda ve miktarlarda, bazen de genel olarak serbest bırakmıştır. Bu bir taraftan talebin oluşmasını, bir taraftan da arzın artarak devam etmesini sağlar.

 Bu da çeşitli yollardan Avrupa'ya uyuşturucunun iletilmesi için uyuşturucu tüccarlarını, satıcılarını, organize suç örgütlerini harekete geçirir, teşvik eder. Oysa Türkiye, uyuşturucuyla mücadelede olağanüstü bir tablo sergilemektedir. Caydırıcı olmakta, arzı kısıtlamak için elinden gelen her şeyi yapmaktadır, rehabilitasyona önemli imkan ayırmaktadır ve bunu devam ettirmektedir."

"Uyuşturucudan cezaevinde yatanların sayısı 119 bin"
Uyuşturucuyla mücadelenin birçok alanda yapıldığını belirten İçişleri Bakanı Soylu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bugün uyuşturucudan cezaevinde yatanların sayısı 119 bine kadar yükselmiştir. Son 5-6 yıldaki bu neredeyse 3 katı artışın temel sebebi hem adliyelerimizle ve emniyetle hem de projeli operasyonlarla sahaya basıp, alan baskısı ortaya koyarak gerçekleştirdiğimiz süreçtir. Bir taraftan da uyuşturucunun kullanıldığı alanlara yönelik adımlar atıyoruz. 120 bin metruk binanın 105 bini ya yıkıldı ya da rehabilite edildi. Aynı zamanda uyuşturucuya bağlı ölümlerin sayısı 941'den son 5 yılda 270'e kadar düştü. Adli tıp rakamlarına göre söylüyorum. Bu yıl da düşüş ivmesiyle devam etmektedir.” 
"En İyi Narkotik Polisi: Anne”nin de olduğu projelerin uygulandığını belirten ve etkin mücadeleyle uyuşturucu rotalarının değiştiğini anlatan Soylu, “Uyuşturucunun, dörtte biri doğu sınırlarımıza yakın illerimizde, dörtte üçü batıda yakalanırken ortaya koyduğumuz alan baskısıyla beraber uyuşturucunun dörtte üçü Türkiye'ye yayılmadan doğuda sınırlarımıza yakın illerde yakalanıyor. Aynı zamanda ancak dörtte biri batı illerinde yakalanıyor. İki önemli uyuşturucunun da rotası değişmişti. Bunlardan biri eroin, ortaya koyduğumuz yüksek yakalamalar çerçevesinde Akdeniz rotasına kaydı, diğeri ise captagon. Bu karşı karşıya kaldığımız iki süreci de paylaşmak istiyorum. Biz, Avrupa gibi teslim olmuyoruz, uyuşturucu kullanımını serbest bırakmıyoruz, tam tersine uyuşturucunun rotasını değiştirmek, ölümlerin oranını ve sayısını indirmek, uyuşturucuya kaynaklık eden yerlerin tamamını temizlemek dahil olmak üzere birçok bilimsel çalışmayı da içeren adımlarımızı bir program çerçevesinde ve adım adım gerçekleştirmeye devam ediyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: adrese uyuşturucu operasyonu

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19