19 lokasyonda 32.630 fidan dikildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlayan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, aralarında Hatay'ın da bulunduğu 81 ilde eş zamanlı olarak ‘Türkiye'nin Yüzyılına Nefes’ etkinliği düzenlendi.

GÜNCEL 16.11.2022 16:44:00 0
19 lokasyonda 32.630 fidan dikildi

İskenderun/SES
Millî Ağaçlandırma Gününde Hatay Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 19 ayrı lokasyonda eş zamanlı olarak 32 bin 630 adet fidan toprakla buluşturuldu. 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü kapsamında Antakya'da düzenlenen fidan dikme törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan da katıldı. 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) de Milli Ağaçlandırma Gününde İskenderun Meslek Yüksekokulunda fidan dikimi yapıldı. Etkinliğe İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Tolga Depci, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Yıldırım, Orman İşletme Müdürvekili. Abubekir Yaylagül, İlçe Müftüsü Osman Şekerci ile öğrenciler ve davetliler de katıldı. Fidan dikiminde konuşan İskenderun Kaymakamı Demiryürek, "Böylesine kutsal bir amaç için bir araya gelmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Cumhurbaşkanımız liderliğinde tüm yurtta, cennet vatanımızı daha yeşil kılmak için bir ağaçlandırma seferberliği içerisindeyiz. Hep beraber iki yıl önce yangında kaybettiğimiz alanı yeniden yeşillendireceğiz. Hepimizin dikili bir ağacı olsun" dedi. İSTE Rektörü Depci ise, “Dilerim bu etkinlik ömür boyu sürer. Diktiğimiz fidanlar ağaca, ağaçlar ormana dönüşür” diye konuşurken, Hatay Milletvekili Özel de "Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında daha önce acılar yaşadığımız bir alanda fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz" diye konuştu.
Hatay Tabiatı Koruma Derneği ve Mustafa Kemal Üniversitesi Coğrafya Bölümü işbirliğiyle Belen ve Kırıkhan'daki ormanlık alanılara fidan dikimi yapılarak,  Milli Ağaçlandırma Gününe destek verildi. Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, iki kentteki ormanlık alana 1.950 Fıstık Çam’ı, 50 de Mavi Servi fidanını toprakla buluşturduklarını belirtti.

"Ormanı asıl koruyacak olan bölge insanı"
Antakya'nın Karlısu Mahallesinde gerçekleştirilen törende Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir’in açılış konuşması sonrası katılımcılara seslenen vali Doğan, "Hatay Orman Bölge Müdürlüğü kurulalı bir yıl oldu. Hem ili, hem de ülkemizi ciddi anlamda etkileyen orman yangınları sonucunda ilde böyle bir teşkilat kurularak, güçlendirilmiş olması bizi sevindirdi. Teşkilatımızla beraber hem topraklarımız fidanla buluşacak, hem de mevcut orman alanlarımız daha iyi korunacaktır. Fidan dikiyoruz ama bunları korumamız lazım. Biz orman, jandarma teşkilatı, güvenlik korucuları olarak elbette bir takım tedbirler alıyoruz ancak asıl ormanı koruyacak olan bölge insanıdır. Eğer bölge insanı bu konuda hassas olur, titiz davranırsa ormanlarımızı korumuş oluruz. Ormanlarda bir takım gençleştirme çalışmaları yapılmakta. Bu çalışmalar orman teşkilatın gözetiminde doğru ve usulüne uygun bir şekilde yapılmalıdır. Aksi takdirde orman varlığı olarak hem ile, hem de ülkemize ciddi zararlar verilebilir. Cumhurbaşkanımız bir kampanya başlattı ve her 11 Kasım’da, Türkiye’nin her tarafında milyonlarca fidanı toprakla buluşturmaya çalışıyoruz. Belki bu etkinliklerin sembolik bir anlamı var ama teşkilatlarımız zaten belirledikleri alanlarda bu çalışmaları yürütüyorlar" dedi. Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Hatay İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, Hatay İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Hatay Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu'nun da katıldığı törende vali Doğan ve protokol üyelerin fidan dikimini gerçekleştirdi.


Anahtar Kelimeler: lokasyonda . fidan dikildi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19