1 ölü, 1 yaralı

Defne'deki ormanlık alanda kaçak avlanan kişilerin, milli park görevlilerine ateş açması üzerine 1 görevli yaşamını yitirdi, 1 görevli de yaralandı.

GÜNCEL 14.09.2022 09:43:00 0
1 ölü, 1 yaralı

Antakya/SES
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Dörtyol Şefliği, bir personelinin şehit edilmesini, "Defne'deki ormanda kaçak avcıların Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü'nde görevli av koruma memurlarımıza tüfekle ateş açması sonucunda 4 çocuk babası Mehmet Ali Koşar (43) görevi başında şehit olmuştur. Personelimiz  Mehmet Atıcı ise hafif yaralandı" açıklamasıyla duyurdu. Hatay DKMP de şu açıklamayı yaptı: "Yırtıcı kuşlara karşı kaçak avcılığı engellemek için görevini yapan Av koruma ekibimize yapılan hain saldırı sonucu personelimiz Mehmet Ali Koşer hayatını kaybetmiştir. Aynı saldırıda yaralanan personelimiz Mehmet Atıcı tedavi altına alınmıştır. Mehmet Ali Koşer’e Allah’ tan rahmet kederli ailesine sabırlar diliyoruz."
Koşar'ın cenazesi, önceki gün düzenlenen tören sonrası Antakya'nın Kisecik mahallesi Mezarlığında  toprağa verildi.
Olayın kasten aday öldürülmesi olarak değerlendirdiği Hatay Valiliğinin 'basın bilgi notu' açıklamasında da şunlara yer verildi: "Defne/Ballıöz Mahallesi mülki sınırları içerisinde ormanlık alanda Milli Parklar görevlileri  M.A.K. ile M.A. isimli av koruma memurlarına 11.09.2022 günü saat 09.30 sıralarında bölgede kaçak avlanan şahıslar tarafından ateş edilmesi sonucu M.A. isimli memur sol bacak kısmından yaralanmış, M.A.K. isimli memur ise göğüs kısmından vurulması sonucu olay yerinde vefat etmiştir. Olay yerinde gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Kaçan şüphelilerin kimlik tespiti ve yakalanması için çalışmalar başlatılmıştır."
Orman Hatay Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise "Defne'deki ormanda kaçak avcıların Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü'nde görevli av koruma memurlarımıza tüfekle ateş açması sonucunda 4 çocuk babası Mehmet Ali Koşerr (43) görevi başında şehit olmuştur. Şoför Mehmet Atıcı ise hafif yaralanmıştır. Görevi başında şehit edilen Mehmet Ali Koşar'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve teşkilatımıza başsağlığı, yaralı şoför Mehmet Atıcı'ya acil şifalar diliyoruz" değerlendirmesine yer verildi. 
 


Anahtar Kelimeler: yaralı

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62