2 ilçede 3 yangın

Samandağ´ın Çevlik ve Kapısuyu yöresi ile Antakya´da ayrı ayrı yangınlar çıktı.

GÜNCEL 6.07.2021 12:07:13 0
2 ilçede 3 yangın

 Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, Samandağ´ın Çevlik bölgesinde çıkan yangının tarihi Mor Gabriel kilisesi yakınlarında ve ot yangını olup, 15 personel ve 2 araçla kontrol altına alınıp, söndürüldüğünü belirtti.

Antakya´da da bir kereste fabrikasının deposunda yangın çıktı. yangına müdahale eden Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına alıp, söndürdü ve soğutma çalışması yaptı. 

Samandağ´ın Kapısuyu Mahallesinde de yangın çıktı. Yangına geç müdahale edildiği yönendeki eleştirilere yanıt veren Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mahir Çiçek, şu açıklamayı yaptı: 'Demokrasinin en vazgeçilmez öğesi olan eleştiri yapmanın doğru bilgi ve verilerle yapılması bir gerekliliktir. Aksi halde toplumu yanlış bilgilendirme, yönlendirme ile işini hakkıyla yapan kişi ve kurumları rencide ve demorilize eder. Yanlış eleştirinin kimseye bir faydası yoktur. İtfaiye teşkilatımızın her bir bireyi inanç ve sevgi ile görevini yerine getirmektedir. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye teşkilatı, halkın en kötü zamanlarında yanında olduğu gibi mevzuat çerçevesinde toplumun istek ve beklentilerini bütün vatandaşlarımıza eşit bir şekilde süreci yöneterek ve aksaklığa meydan vermeden görevini yerine getirmektedir. 15 ilçemizde bulunan itfaiye grup amirliklerimizde yangın müdahale aracı, tali görev aracı ve su takviye aracının görevleri ayrı ayrı bulunmaktadır. Samandağ´ındaki yangında Samandağ itfaiyesinin dışında Antakya merkezden de takviye aracı gönderilmiş olup söz konusu müdahale alanı söndürülmüş, araçların çıkamadığı yerlerde orman ekiplerine takviye yapılmıştır. İtfaiye teşkilatımızın Hatay sınırları içerisinde hiçbir yangına gecikmeli veya eksik müdahale söz konusu olamaz. Bu araçlarımızda bulunan takip sistemi ve 112 kayıtlarıyla her zaman tespitlidir.'


Anahtar Kelimeler: ilçede yangın

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00