2. Kitap Fuarı kapılarını açtı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen 2. Kitap Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

GÜNCEL 21.04.2018 10:14:17 0
2. Kitap Fuarı kapılarını açtı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, “Son 3 yılda 4 ayrı konu üzerinde fuarlar gerçekleştirdik. Bunların içinden en aydınlığı bence kitap fuarı” dedi.
Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin anısına durulan bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan kitap fuarının açılış törenine Başkan Savaş´ın yanı sıra, fuarın onur konuğu Emre Kongar, birçok yayınevi, çok sayıda yazar ve kitapsever katıldı. Fuarın açılış töreninde konuşan Başkan Savaş, 'Son 3 yılda 4 ayrı konu üzerinde fuarlar gerçekleştirdik. Bunların içinden en aydınlığı bence kitap fuarı. İnşallah çocuklarımız gelecekleri adına en önemli yatırımları bu fuar sayesinde yapar. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, 8500 yıllık tarihi geçmişi ve zenginliği olan, medeniyet ve kültür birikimi ile övünen bir şehiriz. Biz istiyoruz ki bu serhat şehirde aydınlık geleceğe yatırım yapabilen gençlerimiz olsun. Gelecekte de şehrimizi ve ülkemizi aydınlık gençlerimiz yönetsin. Bu nedenle de kitap fuarını çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Fuar için okullara araç desteği
Geçen sene 5 dönüm olan fuar alanını bu yıl 7 dönüme çıkarttıklarını kaydeden Başkan Savaş, fuar hizmetlerini daha konforlu ve güvenli ortamda vermek istediklerini belirtti. Savaş, merkez ilçeler de dahil olmak üzere tüm okullara kitap fuarından yararlanabilmeleri için araç desteği verdiklerini kaydetti.

29 Nisan´a kadar açık
20-29 Nisan tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda, Ayşe Kulin, Canan Tan, Pia, İrfan Değirmenci ve Emre Kongar gibi çok sayıda yazar da imza günü düzenleyecek.

Kongar: Kültür ve uygarlığı temsil ediyor
Fuarın bu yılki konuğu Emre Kongar, açılış töreninde yaptığı konuşmada Hatay´ın uygarlık tarihindeki taşıyıcılığına işaret ederek, “Hatay; hem mevcut kültürün, hem geçmiş kültürün, hem de gelecek kültürün kesişme noktalarını simgeleyen bir kenttir” dedi.
Açılış kurdelesini birlikte kesen Kongar, şunları söyledi: “Mustafa Kemal Atatürk´ün Türkiye´ye armağan ettiği serhat şehrin başında gelen Hatay´ı saygıyla selamlıyorum. Hatay sadece insanlık aleminin gelmiş geçmiş uygarlıklarına beşiklik etmiş bir ilimiz değil, aynı zamanda tüm dünyanın etkileşim yollarının kesiştiği noktaların içerisinde bulunduğu bir şehir. Hem Anadolu´dan hem Akdeniz´den geçen İpek ve Baharat yollarının tam üzerinde bulunduğu için bütün bir insanlık birimini yansıtıyor. Böylesine nadide bir kentte bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Hatay; hem mevcut kültürün, hem geçmiş kültürün, hem de gelecek kültürün kesişme noktalarını simgeleyen bir kenttir. Tarihi, bugünü ve geleceği kültür ve uygarlık adına temsil ediyor.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00