2 uzman çavuş şehit oldu

Amanos´da devriye gezen jandarma aracı devrildi

GÜNCEL 4.10.2019 11:13:33 0
2 uzman çavuş şehit oldu

 Amanos Dağı´nın Belen-Arsuz eteklerinde teröre yönelik devriye gezen jandarma timini taşılan ´akrep´ tipi zrhlı aracın devrilmesi üzerine 7 asker yaralandı. Ağır yaralanan uzman çavuşlar Bünyamin Dinç ve Kadir Seçgin, kaldırıldığı İskenderun Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu.

Akın Bodur/İskenderun
Amanos Dağı eteklerinde teröre yönelik devriye görevine giden jandarma timini taşıyan bir zırhlı aracın Belen´de 100 metre dolayındaki uçuruma yuvarlanması üzerine 2 uzman çavuş şehit oldu, 5 asker de yaralandı.
Kazada ağır yaralanan çavuşlar Bünyamin Dinç ve Kadir Seçgin helikopterle hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamayarak şehit oldu. Ambulansla İskenderun Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralı 5 askerin ise durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Verilen bilgiye göre, kaza Belen´in Çerçikaya mahallesi ile Arsuz´un Derekuyu mahalleleri arasındaki Çilli bölgesinde meydana geldi.
Amanos Dağı eteklerinde devriye görevinde bulunan jandarma timlerinin Dörtyol Jandarma Komutanlığında görev yaptığı belirtildi. Şehit uzman çavuşlar Bünyamin Dinç ve Kadir Seçgin´in acı haberi Dörtyol´da oturan ailelerine iletilirken, iki şehitin düzenlenecek devlet töreni sonrası bugün memleketleri Gaziantep ve Tokat´ta toprağa verilecek.
İskenderun Kaymakamlığı, dün sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 'Belen ilçesi Çerçikaya Mahallesi mevkiinde operasyona giden askerlerimizi taşıyan kirpi tipi askeri aracın uçuruma yuvarlanarak kaza geçirdiğini derin bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız. Elim kaza sonucunda şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Cenab-ı Allah´tan rahmet diler, kederli ailesine, silah arkadaşlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri teşkilatına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diler, tedavi altına alınan mehmetçiklerimize acil şifalr niyaz eder, geçmiş olsun dileklerimizi sunarız' ifadesine yer verdi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23