'20 ayda bitecekti, 3 yılda bitmedi'

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, kentte HATSU tarafından yapılan içme suyu bağlantılarının bitmemesini, Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında dile getirdi.

GÜNCEL 28.07.2018 10:49:40 0

İskenderun/SES

Belen Belediye Başkanı Vurucu ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ın karşılıklı tartışmasına yol açan meclis toplantısında konuşan Vurucu, Mayıs ayında iletilen konunun temmuz ayı sonuna gelinmesine rağmen çözülmediğini, HATSU tarafından yapılan altyapı ve su bağlantılarının bitirilememesi yüzünden, yapılamayan asfalt çalışmalarının ve Belenlileri sıkıntıya soktuğunu savcundu. Belen Belediye Başkanı Vurucu, 'Geçen yıl anlaştığınız firma için sizleri çok uyardık. Bu firmadan bir halt olmayacağını, o zamanda sizleri uyardığımda, ´sizi yanıltıyorlar´ dedim. İhaleyi uzatmayacaktınız, başkanım. Bir yıl uzatılır mı? Belen´e hizmet yapılmıyor. 20 ayda bitirilecek su şebekesi üç yıl oldu bitmedi ve daha duruyor mahalle duruyor. Belen´in şartları çalışmalar için hiç de zor değil, her yerden kolay; asfalt kesilmeden yapılan bir proje. 130 kilometrelik bir şebeke, üç yılda bitmedi, dört mahallemiz daha da duruyor. Vatandaşlar üç yıldan beri yazın tozun toprağın, kışın çamur ve yollarda oluşan yarıkların çilesini çekiyor. Dört yıldan beri bir kanalizasyonu bitiremediniz. Buyurun gelin gezdireyim sizi, Sarımazı´daki bütün yerler hala aynı, dört yıldan beri sabırla bekliyoruz ama hala aynı. Hiç kusura bakmayın Belen´de yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı sınıfta kaldınız' dedi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ın meclis toplantısından ayrılmasının ardından, HATSU Genel Müdürüne de aynı sitemini ilettiğini ifade eden Vurucu, belediyeden yapılan açıklamaya göre şunları belirtti: 'Beş yıl süren bir kanalizasyon şebekesi toplamda 130 kilometre, yaptığınız çalışmaları gelip görmediğiniz belli oluyor. Bu da yetmezmiş gibi ihaleyi altı aylık aralarla iki defa uzatıyor olmanıza rağmen, dört mahallemizin dördü de duruyor. Yapılan işler de üstünkörü yapılıyor. Döşenen boruların üzerine kazılma sırasında çıkan taş ve parkelerle beraber toprakla örtülüyor. Bay-pas kullanılmıyor. Yarın bu yaptığınız çalışmalar yine büyük sıkıntılara meydan vererek, borularda yaptığınız tahribatlar, asfalt dökümü sırasında, su borularında patlaklara neden olacak ve bu çileyi yine Belenli vatandaşlar çekecek. Diyorsunuz ya ´Allah korur´, siz işinizi düzgün yapmasanız Allah korumaz, siz işinizi düzgün yaparsanız Allah korur. Bir de gidin ´Cumhuriyet savcılarına şikâyet edin´ diyorsunuz. Onlar sadece belgelere bakarak karar verir. Peki vicdanınızı nasıl el verecek? Rabbimin yanına da o belgelerle gitmeyeceksiniz herhalde? Belende yaptığınız hizmetlerden dolayı sınıfta kaldınız.'


Anahtar Kelimeler: Adnan Vurucu

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19