20 bin nüfusa hizmet verecek

Gülay Niziplioğlu Aile Sağlığı Merkezi Temeli törenle atıldı. Merkezin Nisan ayında hizmete girmesi bekleniyor.

SAĞLIK 15.01.2022 22:37:52 0
20 bin nüfusa hizmet verecek

Hatay Valisi Rahmi Doğan, hayırsever iş insanı Yaşar Niziplioğlu´nun katkılarıyla İskenderun´da Kurtuluş mahallesinde yaptırılacak Gülay Niziplioğlu Aile Sağlığı Merkezi´nin temel atma törenine katıldı.

Gülay Niziplioğlu Aile Sağlığı Merkezi´nin temel atma törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan´ın yanı sıra, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, hayırsever iş insanı Yaşar Niziplioğlu ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan Yaşar Niziplioğlu konuşmasında, “En kıymetli hazinenin başta sağlık olduğunun kanıtlandığı zorlu süreçlerden geçiyoruz. Vatandaşlarımıza hizmet etmesi amacıyla temelini attığımız Aile Sağlığı Merkezinin emsallerinin çoğalmasını temenni ediyorum. Devletimize olan borcumuzu bir nebzede olsa ödememize imkan sağlayan sayın devlet büyüklerimize ve bu merkezin oluşmasına vesile olan kıymetli dostum Ali Özyurt beyefendiye şahsım ve ailem adına teşekkür ediyorum” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, şunları kaydetti: “Bölgemize hizmet etmesi amacıyla 1746 parsel numarasıyla Sağlık Bakanlığımıza tahsisli olan 594 metrekarelik arsaya, hayırseverimizin yardımları ve destekleriyle yapılacak olan ve 2022 yılının Nisan-Mayıs aylarında hizmete almayı planladığımız 6 birimlik Aile Sağlığı Merkezimizde, 20 bin nüfusa hizmet vereceğiz.”

Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu´nun ardından konuşan Vali Doğan, yatırım yapan, hayır yapan iş adamlarının devletin yükünü hafiflettiklerini belirtti. Vali Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, eğitim, sağlık gibi alanlarda çok büyük yatırımlar yapan ve kendisini son 20 yılda bu yatırımlarla bütün dünyaya örnek gösteren bir ülke. Karınca kararınca da olsa hemşehrilerimizin, hayırseverlerimizin bizim yükümüzü alıyor olması da ayrıca sevindiriyor. İlimizde sağlık alanında çok büyük yatırımlarımız var. Dörtyol´da, Avrupa Birliği ile birlikte çok güzel bir hastane yapıyoruz, en kısa süre içerisinde inşallah oranında yapımını tamamlayacağız. İlimizde ki yatırımları anlatmamıza gerek yok vatandaşımız zaten görmekte, yirmi sene önce ki sağlık kurumlarının bugün geldiği noktayı herkes görmekte. Hayırseverlerimiz tarafından eskiden cami yapılırdı, sonra okullar yapılmaya başlandı şimdi ise sağlık gibi çok önemli bir sektörde hayır yapmaya başladılar. Bunlar sadaka-i cariyedir, hem kendi adlarına, hem kendilerinden sonra gelecek evlatları adına bırakmış oldukları güzel nişanelerdir.”


Anahtar Kelimeler: nüfusa hizmet verecek

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00